KAKO ĆE DULE BRANITI STADION: Il‘ je Rambo, il‘ će zvati decu!

Otkrivamo moguću taktiku Vujoševića

KAKO ĆE DULE BRANITI STADION: Il‘ je Rambo, il‘ će zvati decu!

Fudbal -
Postoji nekoliko različitih načina da predsednik JSD Partizan odbrani stadion u Humskoj, kao što je i najavio

Mi sad planiramo akcije matematički precizno, reče Mrki u „Povratku otpisanih“.Predsednik Skupštine JSD Partizan Duško Vujošević najavio je pre dva dana da će dinamitom braniti stadion u Humskoj i pozvao navijače crno-belih da mu se pridruže ukoliko to bude potrebno. Iako je Vujoševićeva poruka više nego jasna, zapitali smo se da li je dinamit pravo i jedino rešenje. Doduše, može Dule kao Rambo u čuvenom filmskom serijalu da posegne za različitim vrstama eksploziva, ali može i drugačije. Možda bi tako bilo manje kolateralne štete.Mali osvrt u istoriju kaže da je mnogo načina koji mogu biti manje ili više opasni od ideje prvog čoveka crno-bele familije. Pred vama su ideje na koje je Kurir došao, ne kao savet, već samo kao predlog navijačima Partizana za očuvanje stadiona.

Scenario 1Dalje nećeš moćiDa se mirnodopskim i pregovaračkim putem može pokušati rešavanje nagomilanih problema naučili smo u filmu „Ko to tamo peva“, a naučeno valja i primeniti u praksi.Mogao bi tako Vujošević kad stigne rešenje o iseljavanju sa stadiona da postupi kao najsimpatičniji dekica u istoriji naše kinematografije, da legne pred stadion i kaže: „Dalje nećeš moći“, a ako neko pokuša da ga pomeri, da izgovori i čuveno: „Pustite me, zvaću decu. Deco, decooooooo...“

Scenario 2Valter brani SarajevoZa ovaj scenario potrebno je dobro razraditi taktiku i organizovati sve raspoložive snage u borbi protiv neprijatelja, koji želi da otme stadion Partizanu. Imati u timu časovničara čije će lozinke zauvek biti prepričavane i tihim delovanjem iz senke onemogućiti plan napadača na građevinu u Humskoj. Oni će se na kraju češkati po glavi ne znajući šta ih je snašlo, a glavnokomandujući će uperiti prstom u stadion i reći: „Vidite li to mesto? To je Valter“.

Scenario 3Ko na nas krene,iz mesta je na.eboKakva bi to grobarska priča bila ako se ne bi našlo mesta i za najpoznatiju porodicu Topalović. Oni su još jedan primer da bi pre pribegavanja militantnim rešenjima moglo da se proba i pregovaračkom taktikom. Izaći pred one koji bi da ostave crno-bele na ulici i citirati legendarnog Miju Aleksića moglo bi da bude jedno od rešenja. Direktno u brk reći:“Ali, gospodo, malo ste se za.ebali. Nas dvojica smo neuništivi. Ko na nas krene, iz mesta je na.ebo“.

Scenario 4Vratiću se!Ne treba isključiti iz vida ni da sve vrste otpora oduzimanju stadiona budu neuspešne. Ukoliko se situacija tako bude razvijala, moglo bi doći i do nekih ozbiljnih pucačina na Topčiderskom brdu. Vujošević bi tada, nakon izgubljene bitke, ali ne i rata, mogao da se pozove na austrijsko-kalifornijskog snagatora Arnolda Švarcenegera i svima jasno stavi do znanja: „I‘ll be back!“

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track