KO JE BOMBAŠ IZ TROLEJBUSA: Bolničar Pavel (32) sejao smrt po Volgogradu
Foto: Youtube

Prešao u islam

KO JE BOMBAŠ IZ TROLEJBUSA: Bolničar Pavel (32) sejao smrt po Volgogradu

Planeta -
Prema najnovijim informacijama, Pečenkin je odgovoran i za jučerašnji krvavi napad na železničkoj stanici

VOLGOGRAD - Iza jutrošnjeg stravičnog bombaškog napada na trolejbus pun putnika u Volgogradu najverovatnije stoji Pavel Pečenkin (32), bivši ruski bolničar koji se prošle godine pridružio islamskim teroristima sa Kavkaza.

Pečenkin je rođen u regionu Mari El, a pre godinu dana pridružio se kavkaskim islamistima tako što je bez pozdrava napustio roditeljsku kuću. Majci je na laptopu ostavio poruku da odlazi, a od tog trenutka pa sve do jučerašnjeg i današnjeg krvavog napada s roditeljima je kontaktirao samo tri puta i to na internetu.

Pavel Pečenkin bio je pripadnik ćelije Buinaksk koja deluje na području Dagestana. Pečenkin je inače rođen u gradu Volžk, a ruski mediji saznaju da su u proleće 2012. njegovi roditelji - Nikolaj i Fanazija - došli u Dagestan da ga traže i vrate kući.

Njihova potraga nije urodila plodom pa se se bez susreta sa sinom vratili kući. Pavel je tokom boravka u Dagestanu prešao u islam i uzeo ime Ansar ar Rusi. Pavelov otac već je policiji dao krv za DNK analizu kojom bi trebalo da se utvrdi da li je njegov sin poveo u smrt najmanje 30 ljudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track