Dačić nas neće ućutkati

Dačić nas neće ućutkati

Komentar dana -

Nije vest da u Srbiji funkcioneri brzo dobijaju izliv vlasti u mozak, ali u slučaju Ivice Dačića izgleda da je došlo do potopa.

Pošto ne uspeva da spreči pisanje Kurira o njemu, utemeljeno na činjenicama, izjavama ljudi, rešio je da iskoristi dobro oprobani metod iz devedesetih i da nam malo zapreti, da „ovo neće zaboraviti“.

U poruci koju mi je poslao nije precizirao na šta je konkretno mislio i šta misli da uradi, ali je simptomatično što preti baš u trenutku kad se sudi za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, koga je pisanje o vladavini Socijalističke partije Srbije i ćerki-firmi - JUL koštalo života.

Naravno da ne mislim da bi Dačić otišao toliko daleko jer se ponekad uplaši i sopstvene senke (ako i malo zaliči na Vučića), ali je sramotno da se tako ponaša jedan ministar u Vladi Srbije i predsedavajući OEBS, institucije koja se zalaže za zaštitu novinara i slobodu medija.

Dačić je upravo uradio sve suprotno od onoga što bi po funkciji trebalo da radi. Pokušao je na sve načine da utiče na uređivačku politiku kako bi sprečio objavljivanje teksta, a kad mu to nije pošlo za rukom, onda je pomislio da će upaliti preteće poruke.

E, pa neće! Ni njegova pretnja ni pretnja bilo kog drugog političara u ovoj zemlji. Kurir do sada niko nije ućutkao, a neće ni ubuduće.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track