Autogol

Autogol

Komentar dana -

Zašto EU nemo posmatra surovo batinanje migranata na mađarskoj granici? Zašto Brisel, bar forme radi, ne osudi hrvatsko divljačko ponašanje prema izbeglicama?

Jednostavan je odgovor. A šta da kažu? Ono što je juče rekao bivši predsednik EU Ginter Ferhojgen da su „Mađari za njih odradili prljav posao“? Evropa živi u strahu od muslimanskog cunamija.

Za nekoliko meseci u EU je ušlo više od dva miliona migranata iz arapskih zemalja. Predviđanja su, bar tako tvrdi mađarski premijer, da će ih uskoro biti na desetine miliona. Da se ne lažemo, ma koliko to bilo nepopularno reći, računajući i one koji već žive na evropskom tlu, demografska slika Evrope, u tom slučaju, već za desetak godina biće drastično promenjena.A Evropa mora da ćuti. Zato što je napadnuta sopstvenim oružjem. Mora da ćuti jer ne može da kaže da je na delu drastično kršenje ljudskih prava, te najveće moderne evropske vrednosti. I migranti to znaju. Čak i u brošuri „Kako da najbolje dođem do Evrope“ (koju im je, uzgred budi rečeno, odšampao Džordž Soros) do tančina su im objašnjena njihova prava unutar država članica EU, dati su im i saveti kako da evropski socijalni sistem maksimalno iskoriste. I oni to i rade.Ali ako ne može da zucne na temu ljudskih prava, Brisel žestoko može da brani svoju drugu mantru „slobodan protok robe“, zbog čega će Milanović, doskora miljenik Merkelove, verovatno dobiti po njušci. Biće, što bi Dačić rekao, „orao pao“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track