Hleba, igara i Sigalovog bluza

Hleba, igara i Sigalovog bluza

Komentar dana -

Dajte narodu hleba i igara, izgovorio je nekada davno jedan rimski pesnik opisujući opsesiju starih Rimljana gladijatorskim igrama umesto društveno-političkim stvarima.

Istorija je više puta pokazala da je bio u pravu, pa su njegov savet očigledno odlučili da slede i čelnici Beograda.Vlast u prestonici je pre nekoliko dana, sva ponosna, objavila da će novogodišnje slavlje u Beogradu trajati neverovatna četiri dana.

Ceca, Lepa Brena, Željko Joksimović, bend Miligram - imena zvezda koje treba da nas uveseljavaju u najluđoj noći samo su se ređala. Peva čak i Stiven Sigal! Jeste da većina nas nije ni znala da on nešto muzicira, ali nema veze, bitno da je iz Holivuda.Međutim, ono što su gradske vlasti uporno odbijale da kažu jeste koliko je i čijeg novca za sve ovo potrošeno. Ali ko da je to bitno! Posle četvorodnevnog slavlja zaboravićemo na sve muke. Učenici i studenti će zaboraviti na pomoć koju im je Grad ukinuo.

Deca bez roditeljskog staranja i najsiromašniji penzioneri takođe će zaboraviti da za njih nije bilo para u gradskom budžetu. Uz Sigalov bluz pevaćemo i igrati kao da sutra ne postoji. Ali sutra će ipak svanuti, ali plašim se da nas u njemu jedino čekaju - igre gladi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track