"BOLEĆE IH GLAVA OD SVEGA ŠTO ĆU DA RADIM U NJUJORKU KAO ŠTO NAS BOLI SRCE ZA ONO ŠTO ONI NAMA RADE" Vučić: Sednica u UN u sredu
Foto: Petar Aleksić

predsednik večeras putuje u njujork

"BOLEĆE IH GLAVA OD SVEGA ŠTO ĆU DA RADIM U NJUJORKU KAO ŠTO NAS BOLI SRCE ZA ONO ŠTO ONI NAMA RADE" Vučić: Sednica u UN u sredu

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će sednica Saveta bezbednosti UN, kao i Generalna Skupština UN verovatno biti održana u sredu i da će u tom slučaju već večeras otputovati za Njujork.

Govoreći na konferenciji za medije posle sastanka sa komesarom Evropske unije za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem, predsednik Vučić je rekao:

- Ja sad imam jednu verovatno lošu vest za mene i za vas. Ja sam mislio da ću doći u Kotor, kao što sam vam rekao zajedno sa Sinišom Malim i Tanjom Miščević, ali mi je upravo dostavljena informacija da će najverovatnije sednica Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, pre toga i Saveta bezbednosti, biti baš u sredu, tako da ću ja čim završimo večeru, da idem u Njujork, pošto onima koji bi želeli da optuže Srbiju kao genocidan narod, neko mora da pruži odgovor - rekao je Vučić.

UN, Generalna skupština UN
foto: EPA / Jason Szenes

Vučić je trebalo da putuje u Kotor na Samit lidera Zapadnog Balkana, ali će, umesto toga, otputovati u Njujork.

- Dakle, ovo je za nas veoma, veoma važan period. Mi smo se spremili za Kotorsku sesiju, ja sam razgovarao sa svim ljudima iz Brisela po tom pitanju, bio spreman i radovao se odlasku u Kotor. Ovako, neću ići ja, ali će ići premijer Vučević, ukoliko je ova vest istinita. Mi u Njujork idemo sa najjačim timom, ići će i Marko Đurić i Tanja Miščević, da bismo pokazali ozbiljnost, odgovornost i da bismo pokazali koliko nam je stalo da ovde uradimo najbolji mogući posao. I kada mi kažemo da ćemo nešto da uradimo, mi ćemo to da uradimo. Kao što sam obećao, mnogo će da ih boli glava od svega što ću da radim u Njujorku, boleće ih glava, kao što nas boli i srce i duša za ono što oni nama rade sa ovim rezolucijama. Ono što je obećano, biće ispunjeno. I u jednom i u drugom slučaju - dodao je predsednik Vučić.

Bonus video:

00:12

Aleksandar Vučić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track