KRIMINAL: Prodaju hleb sa mišjim izmetom

Kupac u strahu za zdravlje

KRIMINAL: Prodaju hleb sa mišjim izmetom

Društvo -
Skandalozno je što pored toliko inspekcija mišjak može da se nađe u hrani, priča Obrad Dangubić (22), koji je najavio tužbu protiv proizvođača namirnica „AS braća Stanković“

BEOGRAD - Plašim se da ne dobijem mišju groznicu!Mišji izmet pronašao sam u subotu u hlebu pekare „AS braća Stanković“. Njihov hleb kupujemo poslednjih šest meseci... Kad sam video ostatke i kad sam shvatio da sam verovatno deo izmeta pojeo, otišao sam da povratim. Zgadilo mi se! Tužiću ih sigurno! - priča Obrad Dangubić (22) iz vojvođanskog mesta Lovćenac, inače kuvar po profesiji, koji naglašava da se pribojava da može da oboli od mišje groznice, koju preko izlučevina mogu da prenesu ovi glodari.Kaže da je neprijatno otkriće doživeo kad je po povratku s treninga počeo da ruča. Kako dodaje, skandalozno je da pored toliko inspekcija tako nešto može da se nađe u hrani.Zvao pekaru- Odmah sam zvao pekaru koja pravi hleb s mišjim izmetom i pitao ih kakav je to način, kako se to ophode prema svojim proizvodima. Njihov šef proizvodnje pokušao je da se opravda rečima da su možda u pitanju žitarice, ali kad sam mu objasnio da sam kuvar i da znam da razlikujem to dvoje, samo je ćutao - objasnio je Dangubić.Iz pekare „AS braća Stanković“ kažu da posluju po posebnim standardima koji zahtevaju striktnu kontrolu u prosejavanju brašna, pa zbog toga negiraju da je došlo do propusta.- Ispravnost sita se proverava više puta u toku dana i o tome se vodi uredna evidencija koja je dostupna nadležnoj inspekciji - kaže Ljubinko Jovanović, tehnolog i direktor proizvodnje u ovoj pekarskoj industriji.Prema njegovim rečima, proces pravljenja hleba odvija se u strogo kontrolisanom sistemu kako bi potrošači bili sigurni da je hleb proizveden po najvišim standardima.Vrhunski kvalitetVlasnik pekare Dragan Stanković rekao je da sumnja da mu neko podmeće.- Otkako je naša pekara počela da se širi i pojačava poslovanje, tako su krenule afere protiv nas. Neko nam podmeće, da li je konkurencija ili neko drugi, ne znam, ali sve ovo teško proživljavam i psihički i emotivno, jer mi dajemo sve od sebe da kvalitet naših proizvoda bude vrhunski - rekao je Stanković.Do zaključenja broja u vezi s ovim nismo dobili odgovore od nadležnih inspekcija.

Ne bi im bio prvi putŽENA PRONAŠLA PARČE ŽICEPodsetimo, Kuriru se u januaru ove godine obratila čitateljka koja je u hlebu proizvođača „AS braća Stanković“ naišla na parče žice. Stakica Dimitrijević (51) pozvala nas je jer je, kako je tada izjavila, njeno dete moglo da se udavi zbog metala koji je otkrila u sendviču. Ona je tad rekla da će tužiti proizvođača, koji joj je, kako je naglasila, u zamenu za ćutanje ponudio 3.000 dinara. I tada je pekara demantovala da je došlo do propusta u njihovoj proizvodnji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track