VRANJSKI ŠAF U KINI: Ceo svet zna za animatore iz Vranja i njihove uspehe (FOTO)
Foto: ŠAF Vranje

stigli do dalekog pekinga

VRANJSKI ŠAF U KINI: Ceo svet zna za animatore iz Vranja i njihove uspehe (FOTO)

Srbija -

Četvoročlana ekipa Škole animiranog filma boravila je u Pekingu u okviru projekta "ŠAF put Kine".

Projekat "ŠAF put Kine" koji je finansiralo Ministarstvo kulture Republike Srbije i Grad Vranje realizovan je u periodu od od 19. do 27. aprila.

Četvoročlana ekipa ŠAF-a je tokom 9 dana boravka u Pekingu prezentovala svoj rad, priredila projekciju filmova iz svoje produkcije, održala radionicu animiranog filma sa decom iz internacionalne škole "Beijing World Youth Academy" i predstavila Grad Vranje u Kulturnom centru Srbije "Ivo Andrić" u Pekingu.

"Odaziv na prezentaciji i projekciji bio je veliki i u publici su se našli uglavnom pripadnici stručne javnost, odnosno kolege animatori i ljubitelji animacije", saopštavaju iz ŠAF-a.

1 / 6 Foto: ŠAF Vranje

Pored navedenih aktivnosti u Kulturnom centru Srbije ova ekipa imala je i sastanak sa predstavnicima kineske ASIFE na čelu sa Johnchill Lee, potpredsednikom ASIFE.

"Sastanak je bio veoma produktivan, razmenjena su iskustva, obišli smo njihov studio i dogovorili nove buduće saradnje. Zainteresovanost kolega za ŠAF i njihova impresioniranost našom metodologijom rada sa decom nama je potvrdila da smo i dalje na dobrom putu kada je u pitanju dečiji animirani film.

Dugujemo veliku zahvalnost gospođi Tatjani Soldat, direktorki Kulturnog centra Srbije u Pekingu, koja nam je pružila veliku pomoć u realizaciji ovog projekta, kao i Ambasadi Republike Srbije u Pekingu koja nam je olakšala boravak u ovom velikom i brzom ali neverovatno lepom gradu.

Izuzetno smo ponosni, zadovoljni i srećni što smo imali priliku da realizujemo ovakav projekat i predstavimo svoju ustanovu kulture, svoj grad i svoju državu u zemlji sa takvom kulturom i tradicijom kakva je Kina, ističu iz Škole animiranog filma.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track