MALI PAS VELIKOG SRCA: Umro jazavičar koji je devojčicu odbranio od bulmastifa u Pančevu!
Foto: Fejsbuk

Junak

MALI PAS VELIKOG SRCA: Umro jazavičar koji je devojčicu odbranio od bulmastifa u Pančevu!

Ludi svet -
Leo je lajao na bulmastifa i pokušavao da ga napadne i odvrati njegovu pažnju od deteta. Pas je svesno žrtvovao svoj život

U nedelju popodne u naselju Strelište, u Pančevu, odigrala se drama, kada je bulmastif pobegao iz svog boksa i napao jedanaestogodišnju devojčicu. Posledice napada bile bi mnogo veće da se u njihov okršaj nije umešao mali jazavičar Leo, kako bi odbranio dete.

Nažalost, svoj herojski čin platio je životom, jer je dva dana nakon napada Leo podlegao povredama.Milica Panajotović očevidac događaja i devojka koja je jako volela Lea, ispričala je priču koju ovih dana prepričava celo Pančevo. "Bulmastif je u nedelju napao devojčicu koja je vozila rolere u svojoj ulici. To je inače komšijski pas, koga su gazde uzele da noću čuva dvoršte, a dane je provodio u boksu. Tog popodneva je pobagao, spazio dete i skočio na njega. Ujeo je za ruku, a onda je počeo da je baca kao lutku sa jedne strabne ulice na drugu… Devojčica je vrištala, a njene krike čula je komšinica koja je potrčala da je istrgne od razjarenog psa. Preduhitrio ju je njen hrabri jazavičar Leo. Milica kaže da je Leo lajao na bulmastifa i pokušavao da ga napadne i odvrati njegovu pažnju od deteta. Pas je svesno žrtvovao svoj život, a u pomoć su mu pritekla i dvojica momaka koji su uspeli da oteraju bulmastifa i priteknu u pomoć povređenoj devojčici i Leu."Dete je odvedeno u bolnicu. Nažalost, državna veterinarska stanica odbila je da pruži pomoć Leu, jer dečko koji ih je nazvao nije bio njegov vlasnik. Leovi vlasnici shvatili su ozbiljnost njegovih povreda i odveli ga kod drugog veterinara…U veterinarskoj ambulanti “Spina” učinili su sve, moguće i nemoguće, da spasu Lea. Operacija je uspešno izvršena i svi smo se nadali njegovom oporavku. Leo je sledećeg dana čak i mahao repićem i sve je ukazivalo da će priča imati srećan kraj. Nažalost, Leo nije izdržao… "Leo je bio pas kojeg su voleli ne samo njegovi vlasnici, već i cela ulica, koja mu je zahvalna što je spasio život devojčice. Svi ćemo ga pamtiti kao malog psa sa velikim srcem", ispričala je Milica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track