MIŠKOVIĆ ZAPRETIO: Vratite mi moje pare, nemojte da vas tužim
Foto: Nemanja Pančić

Poručio u Specijalnom sudu

MIŠKOVIĆ ZAPRETIO: Vratite mi moje pare, nemojte da vas tužim

Politika -
Vlasnik „Delta holdinga“ zatražio da prekine postupak protiv njega jer je, kako tvrdi, država krivac za propast putarskih preduzeća

BEOGRAD - Traži imovinu.Miroslav Mišković, vlasnik „Delta holdinga“, zatražio je juče od Specijalnog suda u Beogradu da obustavi postupak koji se vodi protiv njega i stavi mu na raspolaganje sva blokirana sredstva. Zapretio je da će u suprotnom pomoć morati da potraži od međunarodnih institucija!Mišković ispitivao- Ja sam tek posle izlaganja Mila Đuraškovića saznao da je država dugovala putarskim preduzećima 80 miliona evra. Besmislena je ovakva optužnica. Sud valjda treba da utvrdi ko ih je uništio, a sad je to jasno. U svim normalnim zemljama nastavak ovog procesa bio bi doveden u pitanje - rekao je juče Mišković, kome se sudi zbog sumnje da je s Milom Đuraškovićem i ostalim optuženima oštetio putarska preduzeća.- „Delti“ su blokirana sredstva u visini od 52 miliona evra, a zapošljavamo 8.000 ljudi. Pokrenućemo ozbiljne postupke. Nemojte da tražim međunarodnu pomoć. Bolje je da ovo sami rešimo - obratio se Mišković sudskom veću.Prethodno, on je vlasniku „Nibens grupe“ Milu Đuraškoviću postavio brojna pitanja.- Da li smo ja ili moj sin Marko Mišković bili u organima upravljanja putarskih preduzeća?- Ne - bio je kratak Đurašković.- Da li smo Marko ili ja imali svoje predstavnike u njima?- U Skupštini ste imali, ali u Upravnom odboru i menadžmentu niste - odgovorio je Đurašković.- Da li sam urgirao da nekoga zaposlite?- Ne.- Da li sam lobirao kod banaka da dobijete kredite, što sam za neke druge, priznajem, radio?- Ne - kratko je odgovorio vlasnik „Nibens grupe“.Sumnjiva prodajaĐurašković je, odgovarajući na pitanja zamenika tužioca, odbrane i sudskog veća, objasnio i na koga je Mišković mislio kad je rekao da su „članovi Vlade urgirali da se ‚Nibens‘ proda ‚Štrabaku‘ za 250 miliona evra“.- Tadašnji ministar finansija Mlađan Dinkić dao je takvu preporuku. Tačno je da se pominjao iznos od 250 miliona evra, ali pitanje je kakva bi konačna cena bila s obzirom na to da je dug od oko 200.000 evra JKP „Putevi Srbije“ prema „Nibensu“ mogao vrlo loše da utiče na cenu - rekao je on.

ŽalbeMARKO MIŠKOVIĆ: SPROVODE ME KAO DA SAM TERORISTAMarko Mišković izjavio je juče da se nije spremao za iznošenje odbrane jer smatra da nema od čega da se brani.- Živim u istom stanu u kojem sam živeo i pre te transakcije. Nikakvu korist nisam imao. Eto, bio sam u pritvoru u teškom životnom periodu, dok mi je verenica bila trudna. U međuvremenu mi je umrla baka, koja me je odgajila, a na sahranu su me vodili kao da sam terorista - rekao je Marko Mišković.

ZabranaMARKO MIŠKOVIĆ NE MOŽE U ANTALIJUMarko Mišković hteo je da otputuje u Antaliju, na pripreme FK Napredak iz Kruševca, ali sud mu nije dozvolio da napusti Srbiju.- Sud je ocenio da nisu ispunjeni zakonski uslovi da to bude odobreno - rekao je sudija Vladimir Vučinić i potvrdio pisanje Kurira da je u međuvremenu i vlasnik „Nibensa“ izašao iz kućnog pritvora, uz jemstvo od 3,7 miliona evra.

Tomanovićev zahtevOBJAŠNJENJE ZA TADIĆEV INTERVJUBranilac Miroslava Miškovića, advokat Zdenko Tomanović, zatražio je juče od tužilaštva i suda da pojasne nedavnu izjavu bivšeg predsednika države Borisa Tadića.- On je u jednom intervjuu rekao da mu je iz tužilaštva u vreme njegovog mandata rečeno da nema dokaza za krivično gonjenje Miškovića - rekao je Tomanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja