MUNDIJAL UŽIVO, 17. DAN Prvi četvrtfinalni par: Francuska - Urugvaj
Foto: Reuters

Kurir u RUSIJI

MUNDIJAL UŽIVO, 17. DAN Prvi četvrtfinalni par: Francuska - Urugvaj

Mundijal 2018 -

Dobro došli na blog uživo!

U Rusiji se trenutno održava Svetsko prvenstvo u fudbalu, a Kurir je rešio da vas na najbolji način inforimiše o svim dešavanjima. I to iz minuta u minut!

U našem blogu uživo na jednom mestu će pronaći najnovije informacije, rezultate, najave, uključenja uživo iz Rusije, kao i brdo zanimljivosti koje prate najvažniju sporednu stvar na svetu.

Dobro došli na Kurir sport!

Danas na programu:

16.00 Francuska - Argentina

20. Urugvaj - Portugal

23:42 - Poštovani čitaoci, bilo je to sve što smo vam pripremili za današnji blog posvećen Svetskom prvenstvu u Rusiji. Čitamo se sutra! Laku noć!

23:42 - Argentinci pronašli krivca - Lionela Mesija!

23:27 - Kavani: Ronaldo će zauvek biti moj idol!

23:07 - Kantona žestoko isprozivao Sampaolija

22:41 - FIFA opet udarila FSS

22:35 - Danilo spreman za Meksiko, Marselo i dalje neizvestan

Brazilski fudbaler Danilo oporavio se od povrede butine i biće na raspolaganju selektoru za meč osmine finala Svetskog prvenstva protiv Meksika, rekao je danas timski lekar Rodrigo Lasmar.

"Danilo je spreman da igra. Trenirao je danas i na raspolaganju je selektoru Titeu", rekao je Lasmar.

Marselo, koji se povredio na meču protiv Srbije, takodje se oporavio, ali nije 100 odsto spreman.

Daglas Kosta se, kako je rekao Lasmar, dobro oporavlja, ali neće biti u sastavu za meč protiv Meksika.

Meč Brazil - Meksiko igra se u ponedeljak u Samari.

21:58 - Urugvaj pobedio Portugal! U četvrtfinalu sa Francuskom

21:15 - Kad se Ronaldo sprema da izvede slobodan udarac

21:10 - Sampaoli: Veoma je bolno, nismo imali jasnu ideju

Selektor fudbalske reprezentacije Argentine Horhe Sampaoli rekao je danas da je tužan i razočaran eliminacijom sa Svetskog prvenstva i istakao da njegov tim u Rusiji nije ostvario svoj cilj.

"Ovo je veoma bolno, pogotovo jer su moji igrači dali sve od sebe. Bila je veoma teška utakmica... Nismo ostvarili svoj cilj u Rusiji. Tužan sam i frustriran, ali mislim da je to sasvim normalno", rekao je Sampaoli i dodao da odluku o svojoj budućnosti neće donositi danas.

Argentina je eliminisana danas sa Svetskog prvenstva, pošto je u osmini finala izgubila od Francuske sa 4:3.

"Mislim da smo se prilagodili potrebi, umesto da imamo jasnu ideju. Imali smo jasnu potrebu, morali smo da pobedimo, to je bio naš glavni cilj. To je možda bilo jače od našeg fudbalskog koncepta", rekao je Sampaoli.

"Imamo najboljeg fudbalera na svetu i morali smo da pokušamo da stvorimo situacije kako bismo iskoristili tog igrača koji može da ima briljantne trenutke", dodao je.

Sampaoli je zahvalio svojim igračima na tome što su se borili do kraja.

"Igrači su se borili do kraja, čak su umalo izjednačili na kraju i to je njihova prava vrednost. Radili su vredno i zato želim da im kažem hvala", zaključio je selektor Argentine.

20:44 - Rodriges propustio trening, i dalje neizvestan za Englesku

Kolumbijski fudbaler Hames Rodriges propustio je današnji trening nacionalnog tima i njegov nastup u osmini finala Svetskog prvenstva protiv Engleske i dalje je pod znakom pitanja.

Rodriges se povredio na meču protiv Senegala. On je teren napustio u 31. minutu te utakmice.

On je danas bio jedini igrač Kolumbije koji nije trenirao.

Kolumbijski nacionalni tim nije saopštio koliko je povreda ozbiljna.

Posle današnjeg treninga i izjava igrača, takodje, nije jasnija situacija oko Rodrigesa.

"Hames je vodja, ali sam siguran da, ako on ne igra, ima igrača koji mogu da naprave razliku", rekao je vezista Karlos Sančes.

Utakmica osmine finala Svetskog prvenstva izmedju Kolumbije i Engleske igra se 3. jula na stadionu Spartaka u Moskvi.

20:39 - Modrić: Danska je čvrsta...

Kapiten fudbalske reprezentacije Hrvatske Luka Modrić rekao je danas da je Danska čvrsta i neugodna ekipa, ali je istakao da njegov tim ima veliko samopouzdanje pred utakmicu osmine finala Svetskog prvenstva.

"Njihova statistika pokazuje koliko su čvrsti, posebno u odbrambenom delu. Moraćemo da budemo na visokom nivou. Igraćemo protiv čvrste i neugodne ekipe. Imamo veliki respekt prema njima, ali i veliko samopouzdanje", rekao je Modrić, prenosi agencija Hina.

Fudbaleri Hrvatske sastaće se sutra sa selekcijom Danske u osmini finala Svetskog prvenstva u Rusiji.

Danci se nadaju kako će njihov glavni igrač Kristijan Eriksen biti ta prevaga na njihovu stranu. Već danima se mediji baƒve uporedjivanjem igrača Totenhema i kapitena Hrvatske.

"Ne volim da uporedjujem igrače, a još manje da ih uporedjujem sa mnom. Erikson je svetska klasa. Imao je fenomenalnu sezonu i sigurno je njihov najbolji i najvažniji igrač. Medjutim, ekipa odlučuje, a ne pojedinac", rekao je Modrić.

Uoči utakmice protiv Danske, pripadnici Vojske Hrvatske poslali su poruku podrške igračima, a na nju je danas odgovorio selektor Zlatko Dalić.

Pripadnici sve tri grane Oružanih snaga Hrvatske fudbalerima su poželeli još jednu pobedu u nizu uz poruku: "Jedno srce, jedna duša, jedna Hrvatska". Akrobatska grupa "Krila Oluje" poručila je hrvatskim igračima da na terenu u nedelju izazovu "pravu Oluju".

"Ovo je predivno, svaka podrška iz Hrvatske i iz drugih krajeva sveta nam puno znači. Sve čemo učiniti da hrvatski narod bude ponosan i da uživa u fudbalu i našoj reprezentaciji. Sve te poruke koje dobijamo su naša dodatna snaga. Medjutim, moramo biti razumni i ne smemo srljati. Emocije nas trebaju voditi, ali glava mora biti naša snaga", poručio je Dalić.

Utakmica se igra sutra od 20.00 Nižnjem Novgorodu.

20:35 - Mesi u očaju posle poraza

20:00 - Mbape kao Pele

19:33 - Maskerano rekao "Zbogom" reprezentaciji

18:38 - Danska želi da napadne Hrvatsku

Selektor fudbalera Danske Age Hareide rekao je danas da će njegova reprezentacija morati da promeni pristup i da napadne Hrvatsku ako želi da je pobedi na Svetskom prvenstvu.

"Mislim da ćete videti drugačiju Dansku nego do sad. Moraćemo da igramo drugačije da bismo prošli. Potrebno je da se branimo, ali takodje i da napadamo više nego što smo to radili u prošlom duelu", rekao je Hareide na konferenciji za novinare.

Danska je bez poraza u poslednjih 18 utakmica, dok je u poslednjih sedam sa Kasperom Šmajhelom na golu primila samo jedan pogodak.

Kapiten skandinavskog tima Simon Kjer posebne pohvale imao je upravo za Šmajhela.

"Mislim da mu ide veoma dobro, ali ne želim da ga previše hvalim. To što odlično brani me uopšte ne iznenadjuje", kazao je Kjer.

On je poput selektora najavio promene u igru.

"Hrvatska će morati da nas poštuje. Nismo neko protiv koga je lako igrati. Nismo tim na koga je lepo naići i Hrvati to znaju", naveo je Kjer.

Hrvatska se smatra favoritom u predstojećoj utakmici osmine finala svetskog šampionata u Nižnjem Novgorodu.

18:14 - Belgijski Albanac objasnio zašto gol nije proslavio pokazivanjem dvoglavog orla

17:57 - Najbolji meč na Mundijalu! Francuska preko Argentine do četvrtfinala!

16:59 - Švajcarac video novorođenu ćerku i vratio se u Rusiju

Švajcarski fudbaler Bril Embolo vratio se u ekipu, pošto je na dan otišao kući da bi video novorodjeno dete.

"Tajming je bio savršen", rekao je Embolo po povratku u Rusiju.

Fudbalski savez Švajcarske je saopštio da je Embolo proveo najlepša 24 sata u svom životu.

Embolo je otišao na dan u švajcarsku da vidi novorodjenu ćerku Najliju.

On je prehodno u sredu igrao celu utakmicu za Švajcarsku u remiju sa Kostarikom, u poslednjem kolu Grupe E.

Švajcarska će u utorak igrati protiv Švedske u osmini finala Svetskog prvenstva.

Kamp svoje reprezentacije Engleske napustio je Fabijan Delf, koji se vratio kući da bi prisustvovao rodjenju svog trećeg deteta.

15:53 - Uskoro počinje prvi meč osmine finala!

15:17 - FIFA za ravnopravnost

14:50 - Rusi kao Roki!

14:48 - Rusi izvređali žene engleskih fudbalera

14:40 - Novine na Mundijalu!

14:24 - Selektor Hrvatske navijao za Srbiju!

13:41 - Sudar titana...

13:14 - NEVEROVATNA ŽIVOTNA PRIČA HAMESA RODRIGEZA!

Za sve što je napravio u fudbalu, Hames može da zahvali jednom čoveku - Don Gustavu Upegiju, opakom mafijašu koji je prepoznao njegov talenat i lansirao ga u zvezde!

12:45 - MILORAD KOSANOVIĆ OŠTAR POSLE MUNDIJALA: Krstajiću, ko ti je sastavljao tim? U normalnim okolnostima on ne bi ni bio selektor!

Ispadanje posle prve faze na mundijalu nije iznenađenje, već neznanje i amaterizam. Ko još počinje odlučujući duel sa dva početnika, jasan je iskusni trener Milorad Kosanović.

12.05 - FIFA o Japanu: Bolje kartoni i fer-plej nego lutrija

Svetska fudbalska federacija (FIFA) uvođenjem kriterijuma fer-pleja u rangiranju reprezentacija želela je da izbegne lutriju, rečeno je novinarima u Moskvi. "Jednostavno, želeli smo da izbegnemo izvlačenje kuglica. Ovo je dodavanje još jednog kriterijuma pre lutrije. Posle Svetskog prvenstva ćemo napraviti osvrt i videti kako je prihvaćeno. Za sada ne vidimo da je potrebno da se bilo šta menja", rekao je predstavnik FIFA Kolin Smit. FIFA je na Svetskom prvenstvu u Rusiji uvela pravilo prilikom rangiranja ekipa posle bodova i gol razlike gleda takozvani fer-plej kriterijum, odnosno da prednost ima ekipa sa manje kartona. Prvi tim u istoriji svetskih prvenstava koji je prošao dalje zahvaljujući tome je Japan, koji je imao isti broj bodova i gol razliku kao i senegal u Grupi H, ali manje žutih kartona.

11.04 - Mateus: Nešto u Nemačkoj mora da se menja

Svojevremeno najbolji fudbaler sveta Nemac Lotar Mateus označio je Brazil kao glavnog favorita za osvajanje Svetskog prvenstva u Rusiji. Brazil je pobedom nad Srbijom (2:0) prošao u osminu finala Mundijala, gde ga čeka Meksiko, a Meteus veruje da će "selesao" naslediti Nemačku na tronu. "Imaju odilčne igrače i sjajnog selektora Titea, čitav sistem. Disciplinovani su odbrani, brzo se transformišu u napad, kao i dugu klupu", rekao je Mateus, a prenose nemački mediji. Nekadašnji trener Partizana, šampion sveta sa Nemačkom 1990. godine, dotakao se i debakla "Elfa" rečima da sada mora da se analizira status selektora Joakima Leva. "Poslednje četiri godine dešavanja u nemačkom timu nisu najbolja. Lev je uradio odličan posao, ali moramo pažljivo da analiziramo poslednju fazu priprema za Svetsko prvenstvo, a to je greška selektora. Možda je pozvao pogrešne igrače… Takođe i igrači snose odgovornost. Nije bilo strasti, zajedničkog jezika, a to nam je donelo titulu pre četiri godine", kaže Mateus.

lotar mateus
lotar mateusfoto: Fonet AP

09:29 - SAMO TRI SRBINA U TOP 100 NA SP! Reprezentativci Srbije Aleksandar Kolarov, Nikola Milenković i Dušan Tadić našli su se na listi najboljih 100 fudbalera na Svetskom prvenstvu u Rusiji, po izboru uglednog američkog portala "Bleacher report".

09:10 - Selektor Francuske: Mesija moramo da neutrališemo!

Selektor Francuske Didije Dešan istakao je na konferenciji za medije pred meč osmine finala Mundijala u Rusiji protiv Argentine da je i pored neubedljivih partija na SP Lionel Mesi i dalje najveća pretnja po njegov tim.

"Mesi je Mesi, pogledajte njegovu statistiku za Argentinu - 65 golova u 127 utakmica. Moramo da ga markiramo i neutrališemo jer znamo da sa jako malo poteza može da napravi veliku razliku. To moramo da uzmemo u obzir", rekao je Dešan.

foto: Reuters

08:30 - Martines: Lukaku je spreman za Japan!

Romelu Lukaku se u potpunosti oporavio od povrede skočnog zgloba i trebalo bi da bude spreman za duel osmine finala protiv Japana, kazao je selektor Belgije Roberto Martines. Posle ubedljive pobede nad Tunisom (5:2), selektor Roberto Martines je otkrio da je Lukaku, koji je postigao dva gola, istegao spoljne ligamente skočnog zgloba leve noge. Napadač Mančester Junajteda od tada je bio na posebnom tretmanu.

"Lukaku je zdrav i trenirao je bez ikakvih problema. Biće mi na raspolaganju, 100 odsto", kazao je Martines u najavi osmine finala protiv Japana.

foto: Reuter

08:01 - Poštovani posetioci portala Kurir! Prethodni dan nam je doneo pregršt uzbuđenja na Mundijalu! Ako ste slučajno nešto propustili za vas smo pripremili pregled, a on se nalazi na samo jedan klik od vas!

08:00 - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti sa Svetskog prvenstva na jednom mestu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track