MUNDIJAL UŽIVO, 26. DAN:  Selektor Belgije svestan istorijske šanse! Luis Enrike novi selektor Španije!
Foto: AP

KURIR U RUSIJI

MUNDIJAL UŽIVO, 26. DAN: Selektor Belgije svestan istorijske šanse! Luis Enrike novi selektor Španije!

Mundijal 2018 -

Dobro došli na blog uživo!

U Rusiji se trenutno održava Svetsko prvenstvo u fudbalu, a Kurir je rešio da vas na najbolji način inforimiše o svim dešavanjima. I to iz minuta u minut!

U našem blogu uživo na jednom mestu će pronaći najnovije informacije, rezultate, najave, uključenja uživo iz Rusije, kao i brdo zanimljivosti koje prate najvažniju sporednu stvar na svetu.

Raspored završnice Svetskog fudbalskog prvenstva u Rusiji:

Polufinale:

10. jul, Sankt Peterbug: Francuska - Belgija (20.00)

11. jul, Moskva: Hrvatska - Engleska (20.00)

Utakmica za treće mesto:

14. jul, Sankt Peterburg (16.00)

Finale:

15. Jul, Moskva (17.00)

00:00 - Poštovani čitaoci, bilo je to sve što smo vam pripremili za današnji blog posvećen Svetskom prvenstvu u Rusiji. Čitamo se sutra! Laku noć!

23:12 - ENGLESKI NOVINAR ISPROVOCIRAO HRVATE: Vatreni mirni na konferenciji sve do OVOG pitanja! Nakon toga nastao je POTPUNI MUK!

22:18 - Domogoje Srbine!

21:31 - Hrvati kukaju na Srbe

20:30 - Određene sudija za polufinala

18:45 - Kurir na treningu Hrvata!

18:06 - Novak Đoković više nije mogao da ćuti!

17:58 - Rusi u neverici zbog Hrvata

16:11 - Evo kako je svet izgledao kada je Engleska poslednji put igrala u polufinalu

16:05 - Hrvati ljuti na Kolindu

14.22 - ZVANIČNO: Luis Enrike novi selektor Španije!

Nekadašnji trener Barselone Luis Enrike zvanično je imenovan za selektora selekcije Španije, saopštio je Fudbalski savez te zemlje. Enrike je potpisao dvogodišnji ugovor, odnosno do kraja Evropskog prvenstva i nasledio Fernanda Jera, koji je otišao posle ispadanja od Rusije u osmini finala Mundijala. jero je podneo ostavku i na funkciju sportskog direktora i umesto njega je došao bivši golman Hose Fransisko Molina. Enrike je godinu dana bio bez angažmana, a prethodno je imao uspešan period sa Barselonom jer je osvojio dve Primere, Ligu šampiona i tri Kupa kralja od 2014. do 2017. godine. On je svojevremeno kao igrač nosio dres Španije 62 puta i postigao 12 golova.

13.40 - Francuska najvredniji tim na Mundijalu, Engleska druga Francuska reprezentacija ima najskuplje fudbalere od svih polufinalista Mundijala u Rusiji sa ukupnom vrednosti od 1,4 milijarde evra, pokazalo je istraživanja Međunarodnog centra za sportske studije (CIES). Odmah iza Francuza je selekcija Engleske sa 1,3 milijarde, a potom Belgija sa 837 miliona (sedma na turniru) i Hrvatska sa 416 miliona (10). Najveću vrednost od igrača, gledajući brojne parametre prema mišljenju ugledne organizacije iz Nojšatela (pogodnosti u klubu, godine, ugovor), ima kapiten Engleske Hari Kejn sa 210 miliona, 14 više od Francuza Kilijana Mbapea. Kod Belgije su najvredniji Kevin De Brujne i Romelu Lukaku sa po 162 miliona, a kod Hrvatske Ivan Rakitić sa 68 miliona. Sutra je na programu prvo polufinale između Francuske i Belgije u Sankt Peterburgu, dok se dan kasnije sastaju Engleska i Hrvatska u Moskvi.

selekcija francuske
selekcija francuskefoto: AP

13.21 - Selektor Belgije: Moramo da igramo bez straha Selektor fudbalske reprezentacije Belgije Roberto Martines rekao je danas da njegova ekipa bez straha mora da igra protiv Francuske, u polufinalu Svetskog prvenstva. "Ova grupa igrača mora da igra bez ikakvog straha. Ako se u igrače uvuče strah uoči utakmice, uradiće manje nego što zaista mogu. Igra bez straha, to bi bila važna stvar koja bi nam najviše pomogla", rekao je ; Martines za I-Es-Pi-En (ESPN). Fudbaleri Belgije igraju u utorak od 20 časova u Sankt Peterburgu protiv Francuske, prvu polufinalnu utakmicu Svetskog prvenstva. Martines je upitan i kako planira da zaustavi napadača Francuske Kilijana Mbapea. "To će biti teško. Mislim da na to pitanje ne postoji lak odgovor, pošto je Mbape izuzetan igrač. Moraćemo da ga preuzimamo i da se dobro pozicioniramo na terenu. Moraćemo više da branimo prostor nego samog igrača. Ali, nećemo zaboraviti ni druge igrače, pošto Francuska ima dobar i kompletan napad", naveo je on. Martines je kao pomoćnika u stručnom štabu angažovao Tijerija Anrija, koji je sa Francuskom osvojio Svetsko prvenstvo 1998. godine. "Tijeri živi za fudbal. On je posebna osoba. Doneo nam je iskustvo osvajača Svetskog prvenstva, a to je zlata vredno", dodao je Martines. Reprezentativac Belgije Kevin de Brujne rekao je da u polufinalu nema lakog protivnika. "Kada stigneš do polufinala, nijedan protivnik nije lak. Mislim da smo izjednačeni sa Francuskom, pokušaćemo sve da uradimo. Na kraju, sve što možeš je da daš sve od sebe za pobedu, a ako su bolji, onda su bolji. To je fudbal", naveo je De Brujne.

roberto martinez
roberto martinezfoto: AP

12.12 - Milenković pod prismotrom Juventusa Mladi srpski fudbalski reprezentativac Nikola Milenković nalazi se pod prismotrom Juventusa, prenosi Tutosport. Kako se navodi, defanzivac Fiorentine koji iza sebe ima odličnu debitantsku sezonu u Seriji A i veoma zapažen nastup na Mundijalu u Rusiji, skrenuo je pažnju trenera Masimilijana Alegrea i sportskog direktora Bepea Marote. List koji je veoma dobro upućen u dešavanja kod sedmostrukog uzastopnog šampiona Italije ističe da je vrlo moguće da Juventus "kapariše" 20-godišnjeg Srbina i dovede ga na leto 2019. godine. Milenković ja karijeru počeo u Partizanu, osvojio je u crno-belom dresu titulu i dva Kupa, pre nego što je 2017. godine prešao u Fiorentinu. Nastupao je za sve mlađe kategorije Srbije, a već je odigrao i šest utakmica za A tim.

nikola milenković u duelu sa nejmarom
nikola milenković u duelu sa nejmaromfoto: AP

11.04 - FS Hrvatske obezbedio dodatne ulaznice za utakmicu sa Engleskom Fudbalski savez Hrvatske obezbedio je dodatni kontigent ulaznica za svoje navijače, za polufinalnu utakmicu Svetskog prvenstva protiv Engleske. Kako je prenela Hina, Savez je obezbedio dodatnih 3.137 ulaznica. Utakmica se igra u sredu od 20 časova na stadionu Lužnjiki u Moskvi. Kapacitet stadiona je 78.000 sedišta, a svaki Savez ima pravo na osam odsto kapaciteta, što je oko 6.500 za hrvatske navijače. Uz dodatnih 3.137 ulaznica očekuje se da će na Lužnjikiju biti oko 10.000 hrvatskih navijača.

10.49 - PSŽ hoće novi rekord, nudi 270 miliona za Kutinja Francuski šampion Pari Sen Žermen poslao je ponudu Barseloni za brazilskog fudbalera Felipea Kutinja tešku čak 270 miliona evra sa namerom da ponovo sruši rekordan transfer, prenosi katalonski Mundo Deportivo. Parižani žele da drugu godinu zaredom dovedu zvezdu Barselone i izdvoje rekordan novac, posle Nejmara da Silve (222 miliona), i već su počeli pregovore oko mogućeg prelaska Kutinja. Kutinjo je u januaru stigao na Nou Kamp iz Liverpula za 150 miliona evra, uz otkupnu klauzulu od 400 miliona i veliko je pitanje da li je Barselona spremna da ga se odrekne. PSŽ je u dobroj poziciji jer je pred UEFA uspeo da sredi papire oko finansijskog-fer pleja prodajom pojedinih igrača, pa sada ponovo može da se okrene novim transferima.

felipe kutinjo
felipe kutinjofoto: AP

09.59 - Luis Enrike preuzima klupu Španije Nekadašnji trener Barselone Luis Enrike glavni je kandidat za selektora fudbalske šelekcije Španije, piše list As. Enrike bi trebalo da zameni Fernanda Jera, koji je otišao posle ispadanja od Rusije u osmini finala Mundijala, a na tom mestu je i bio privremeno. Jero je podneo ostavku i na funkciju sportskog direktora nacionalnog tima i umesto njega biće imenovan još jedan bivši reprezentativac Karlos Marćena. Enrike je trenutno bez angažmana, a iza njega je uspešan period sa Barselonom jer je osvojio dve Primere, Ligu šampiona i tri Kupa kralja u periodu od 2014. do 2017. godine. Kao kandidati figuriraju Kike Sančez Flores, Pako Hemez i Pepe Mel, ali Luis Enrike ima najveće šanse.

luis enrike
luis enrikefoto: AP

09.20 - Henderson neizvestan za polufinale sa Hrvatskom Fudbalski reprezentativac Engleske Džordan Henderson zbog povrede neizvestan je za polufinale Mundijala protiv Hrvatske. Vezista Liverpula vuče povredu zadnje lože sa treninga i do srede radiće po posebnom režimu kako bi medicinski tim pokušao da ga oporavi, javlja engleski Skaj Sport. Henderson je na turniru u Rusiji odigrao četiri utakmice (odmarao protiv Belgije jer je igrao drugi tim), a samo je u poslednjoj protiv Švedske (2:0) izašao iz igre sedam minuta pre kraja. Pored njega na povredu se žali i dalje napadač Džejmi Vardi koji je propustio četvrtfinale sa Šveđanima. Sa druge strane, ni Hrvatska nije bez problema jer povredu ima Šime Vrsaljko, a mnogi igrači žale se i na umor posle dve utakmice u nizu koje su prošli na penale protiv Danske i Rusije. Polufinale između Hrvatske i Engleske igra se u sredu u 20 sati na stadionu Lužnjiki u Moskvi.

08.58 - Sting: Mundijal je previše obeležen nacionalizmom

Pevač Sting smatra da je Svetsko prvenstvo u fudbalu nacionalistički turnir u organizaciji korumpirane FIFA. Britanska zvezda nije previše ushićena zbog uspeha britanske reprezentacije na Mundijalu u Rusiji, jer više voli da gleda klupski fudbal od "nacionalistickog" turnira koji organizuje "korumpirana" FIFA. "Zbog toga više volim da gledam klupski fudbal", rekao je za nemački "Velt am Zontag" 66-godišji pevač koji navija za Njukasl Junajtid. "Svetsko prvenstvo previše je obeležženo nacionalizmom", dodao je on. Bivši vodja grupe Polis nije sreća ni zbog odluke Fife da prvenstvo dodeli Rusiji."Bila je to farsa, nakon postupka kandidature pojavio se čovek zvani Putin i sredio stvari", kaže Sting.

sting
stingfoto: AP

08:01 - Poštovani posetioci portala Kurir! Prethodni dan nam je doneo pregršt uzbuđenja na Mundijalu! Ako ste slučajno nešto propustili za vas smo pripremili pregled, a on se nalazi na samo jedan klik od vas!

08:00 - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti sa Svetskog prvenstva na jednom mestu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track