Sahranjena Vladislava: Da ga se dočepam, ja bih mu presudio!
Foto: KURIR

Tuga do neba

Sahranjena Vladislava: Da ga se dočepam, ja bih mu presudio!

Crna Hronika -
Dado, toliko si volela život, a sada si u belom sanduku, neutešno je jecala Tanja, sestra ubijene Vladislave

NOVI SAD - Tuga do neba.- Sestro draga, gde ćeš? Dado, toliko si volela život, a sada si u tom belom sanduku. Sestro moja, nemoj me ostavljati, molim te. Kako ću dalje bez tebe... - odjeknuo je krik Tanje Červenko dok je stajala pored kovčega sa posmrtnim ostacima svoje sestre, manekenke Vladislave Červenko (25), koju je u ponedeljak brutalno ubio dečko Darijan Musić (25).Očajnoj Tanji je zatim pozlilo, pa su je rođaci izneli iz sale i pozvali lekara. Kad se povratila, otišla je do groba da se oprosti od svoje sestre.- Ovo je strašno... Velika tragedija. Kako je Dadinima, to samo oni znaju - rekla je kroz suze jedna rođaka.Vladislava je sahranjena juče u prisustvu majke Aleksandre, sestre Tanje, oca Edmunda i mnogobrojnih rođaka i prijatelja.- Kada sam čula da je monstrum koji je ubio našeg anđela rekao sudiji da je potresen i da ne može da priča jer mi danas sahranjujemo Dadu, nisam mogla da poverujem da je toliki prevarant. Njegovoj bezobzirnosti nema kraja! Taj, da može, ne bi se ni osvrnuo na nas i našu tugu, nego bi još došao da je sahrani. Sram ga bilo - jecajući nam je rekla jedna rođaka.Tužna povorka išla je do rake u tišini. Dadine drugarice u ruci su držale po crvenu ružu, a na sahrani je bila i majka ubice, Borka Musić.- Dadini su joj dozvolili da dođe. Kažu da ona nije ništa kriva za to što je njen sin uradio - izjavila je jedna rođaka i dodala da su se oni čak potrudili da je novinari ne uznemiravaju.- Da mi je da ga se dočepam, ja bih mu presudio. Kako je to mogao da joj uradi ako ju je voleo? On je monstrum, a ne čovek. Kako sebi nije to uradio. Nema taj petlje da digne ruku na sebe - ne krijući suze, mrmljao je više sebi u bradu jedan od prijatelja.

Borka: Nemam opravdanje za sina

- Osećala sam ljudsku obavezu da ispratim Vladislavu, koju sam mnogo volela. Tužna sam što je ugašen njen mladi život. Bila je član naše porodice i nikako ne mogu da opravdam to što joj je moj sin uradio. Zavio je u crno dve familije. Ovo je strašna tragedija. Uvek sam bila u dobrim odnosima sa Dadinom porodicom i pre sahrane sam njenu majku Sašku pitala za dozvolu da dođem i da dam čitulju u novinama - rekla je Borka Musić, majka Darijana Musića.

Vladislava zverski mučena pre nego što je ubijena
Vladislava zverski mučena pre nego što je ubijena

Suze i lelek nad kovčegom Vladislave Červenko
Suze i lelek nad kovčegom Vladislave Červenko

Vladislavina sestra Tanja pala u nesvest
Vladislavina sestra Tanja pala u nesvest

Privođenje Darijana Musića
Privođenje Darijana Musića

Ubica zaćutao jer je "potresen"?!NOVI SAD - Monstruozno!Darijan Musić priveden je juče pred Miroslava Alimpića, istražnog sudiju Višeg suda u Novom Sadu, koji mu je odredio pritvor do 30 dana. Musić je ruku vezanih lisicama na leđima u pratnji osam policajaca uveden na sporedni ulaz suda, gde se zadržao oko pola sata, nakon čega je izveden i maricom novosadske policije prebačen u zatvor na Klisi.- Nije bio u stanju da iznese svoju odbranu jer je, kako je rekao, psihički potresen zato što je u toku sahrana Vladislave Červenko. Na saslušanje je doveden uz pojačane mere bezbednosti i uručio sam mu rešenje o pritvoru - rekao je za Kurir sudija Alimpić.Musić je, podsetimo, uhapšen u sredu na putu između Novog Pazara i Kosovske Mitrovice. Na saslušanju u policiji do detalja je priznao da je ubio svoju dugogodišnju devojku i da je to uradio iz ljubomore jer mu je ona priznala da ga je varala dok je bio u zatvoru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track