Nikolić: Smenićemo sve gradonačelnike iz SNS koji su loše radili!
Foto: Marina Lopičić

Izvršni odbor

Nikolić: Smenićemo sve gradonačelnike iz SNS koji su loše radili!

Politika -
Svi su dostavili izveštaje o radu. Jasno se vidi kakvo su stanje zatekli i šta su u međuvremenu učinili, konstatuje Radomir Nikolić

BEOGRAD - Posle sednice Izvršnog odbora SNS u petak, 4.oktobra, trebalo bi da bude poznato koji će lokalni funkcioneri, gradonačelnici i direktori javnih preduzeća iz naše stranke biti smenjeni, izjavio je predsednik Izvršnog odbora naprednjaka Radomir Nikolić.

Nikolić je istakao da SNS tako uvodi princip odgovornosti u politički i javni život Srbije. Napominjući da pre konačne odluke stranačkih organa ne može da iznosi informacije koji će funkcioneri biti zamenjeni, Nikolić je rekao da će biti smenjeni svi koji u prvih godinu dana rada nemaju očekivane rezultate, a da će oni koji su zadovoljili biti javno pohvaljeni.On je ukazao da su kriterijumi po kojima mere te učinke egzaktni i proverljivi.

"Svi su dostavili izveštaje o radu. Jasno se vidi kakvo su stanje zatekli i šta su u međuvremenu učinili. Da li je smanjen dug, koliko su javne službe funkcionalnije, je li iskorenjena korupcija. Gde nema pomaka, uslediće odmah smene, a ostale funkcionere ćemo nastaviti da ocenjujemo", rekao je predsednik Izvršnog odbora SNS. Na pitanje hoće li uslediti vanredni izbori u opštinama i gradovima čiji funkcioneri padnu na stranačkom testu, Nikolić je rekao:"Nije nam cilj da izazivamo krizu vlasti, koja bi imala za posledicu lokalne izbore. Funkcioneri će biti zamenjeni drugim kandidatima".

Kada je reč o Beogradu, Nikolić je kazao da je očigledno da će po isteku roka za izbor gradonačelnika Vlada Srbije da uvede privremene mere u Beogradu."Potom će, u skladu sa zakonskim rokovima, biti raspisani izbori. Najbolje je da Beograđani izaberu svoju vlast", rekao je Nikolić.

On je naveo da o kandidatu SNS za gradonačelnika još nije razgovarano unutar stranke, ali da je uveren da će SNS pobediti na izborima u glavnom gradu, jer je "Dragan Đilas izgubio legitimitet i više neće biti gradonačelnik". Na pitanje kako SNS nameravate da „skrati mandat“ Bojanu Pajtiću i da izazove izbore u Vojvodini, kad DS ima stabilnu većinu, Nikolić je odgovorio da niz lokalnih izbora u pokrajini pokazuje da su Pajtić i DS potpuno izgubili poverenje građana.

"Videli smo to u Kovinu, Srbobranu, Zrenjaninu, Apatinu, a videćemo i u Vrbasu. Trebalo bi da predsednik pokrajinske Vlade to shvati i da podnese ostavku. Nije dobro igrati se voljom naroda", rekao je predsednik Izvršnog odbora SNS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track