NOVAK POSLE PRVE TITULE U 2014: Počele su sumnje u mene, ovako se stiče samopouzdanje
Foto: AP

Ponosan na sebe

NOVAK POSLE PRVE TITULE U 2014: Počele su sumnje u mene, ovako se stiče samopouzdanje

Tenis -
Došao sam u Indijan Vels prvi put od 2006. godine bez titule u vrlo specifičnoj situaciji - znam da igram dobro i da sam mnogo trenirao, ali kad izađete na teren, razne misli prolaze kroz glavu i imate dileme i sumnje u sebe, treba sve to prevazići, rekao je Đoković

INDIJAN VELS - Srpski teniser Novak Đoković osvojio je u Indijan Velsu prvu titulu u 2014. godini pošto je u finalu savladao Rodžera Federera sa 3:6, 6:3, 7:6(3). Pomalo neobično za njega, jer je to prvi put od 2006. godine da do marta nije uzeo neku titulu, ali ujedno i pravi trenutak jer je drastično smanjio zaostatak za Rafaelom Nadalom na ATP listi.

Đoković je zahvaljujući trećem trofeju u kalifornijskoj pustinji, kao i ranom ispadanju Španca, smanjio zaostatak za čak 1.595 poena. Nadal sada ima 13.130 bodova, a Đoković 10.900. Razlika je i dalje prilična (2.230), ali srpski teniser ima realne šanse da u narednih dva-tri meseca ponovo zasedne na vrh.

Novak Đoković, Foto: AP
Novak Đoković, Foto: AP

"Ovo je mentalno bio jedan od najtežih turnira u mojoj karijeri. Došao sam u Indijan Vels prvi put od 2006. godine bez titule u vrlo specifičnoj situaciji - znam da igram dobro i da sam mnogo trenirao, ali kad izađete na teren, razne misli prolaze kroz glavu i imate dileme i sumnje u sebe, treba sve to prevazići. Uspeo sam na kraju da nadmašim sebe u tom pogledu i neke svoje sumnje, moje ubeđenje da mogu da uzmem titulu bilo je jače od sumnji."

Đoković je posebno zadovoljan zbog načina na koji je došao do trofeja, preokretom.

"Ponosan sam na ovaj trofej. Način na koji sam došao do titule me čini veoma srećnim i donosi mi mnogo zadovoljstva jer sam imao tri vrlo specifična meča, protiv Čilića, zatim u polufinalu, a sada i u finalu. Bile su to situacije u kojima sam igrao tri seta i sve je bilo vrlo napeto, vrlo emotivno. Nijanse su odlučivale, poen tamo ili ovamo, a na kraju se okrenulo u moju korist. Pobeđivao sam u dugim mečevima, uspeo da se vratim nakon što ne uspem da odserviram za meč, a takve stvari donose samopouzdanje. Nadam se da će mi ovaj trofej i samopouzdanje biti pravi zamajac za ostatak sezone", rekao je Đoković.

http://www.youtube.com/watch?v=qkDNaObpG_I

Đoković, koji je pobedom u Indijan Velsu smanjio zaostatak za Federerom na 16:17 u međusobnim duelima, pohvalio je igru protivnika.

"Pre meča sam rekao da će samo nekoliko poena odlučiti pobednika, a to se i desilo. Rodžer je igrao na veoma visokom nivou... Igrao je bolje nego što je igrao u poslednjih 13, 14 meseci. Morao sam da odigram najbolji tenis i da budem veoma koncentrisan u poslednjim trenucima kako bih pobedio. Ponosan sam na rezultate tokom ovog turnira", rekao je Đoković.

Federer je plasmanom u finale popravio plasman na ATP listi, pošto je sa osmog "skočio" na peto mesto.

"Igrao je dobro, u završnici meča je držao lopticu u igri, a ja sam napravio suviše grešaka u najvažnijim trenucima. On je dobrom igrom sredinom drugog seta i u trećem odigrao odlično, a u tim trenucima su stvari mogle da odu i na moju stranu, ali čestitam mu na dobroj igri", rekao je Federer.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track