NOVAK U BROJKAMA: Đoković podseća na dominaciju iz 2011. godine

Nadmašio Samprasa i Agasija

NOVAK U BROJKAMA: Đoković podseća na dominaciju iz 2011. godine

Tenis -
Fantastičnih 86 minuta tenisa u finalu Majamija protiv najboljeg na svetu Rafaela Nadala daju nadu da će srpski teniser ponoviti rezultate od pre tri godine, iako se to u prva dva meseca ove sezone nije činilo tako

Najbolji srpski teniser Novak Đoković igrama u Indijan Velsu i Majamiju podsetio je na 2011. godinu, kada je dostigao dosadašnji maksimum.

Fantastičnih 86 minuta tenisa u finalu Majamija protiv najboljeg na svetu Rafaela Nadala daju nadu da će srpski teniser ponoviti rezultate od pre tri godine, iako se to u prva dva meseca ove sezone nije činilo tako.

Đoković je sada mnogo bliži povratku na prvo mesto na ATP listi, a o tome će odlučiti naredni period u kome se igrači sele na šljaci.

Do tada, donosimo vam listu novih rekorda koje je postavio Novak Đoković. On je osvajanjem Mastersa u Majamiju nadmašio neke rezultate Pita Samprasa i Andrea Agasija, a uskoro bi mogao da nadmaši i rezultat sadašnjeg trenera Borisa Bekera.1. Nadmašio Samprasa po broju titula u Majamiju

http://www.youtube.com/watch?v=J3GRQSECBuE
2. Preskočio Agasija po broju Mastersa 3. Devet tenisera vezalo titule u Indijan Velsu i Majamiju

Vezati titule na Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju jedan je od najtežih zadataka u svetu tenisa. Novaku Đokoviću je to pošlo za rukom u dva navrata, 2011. i sada. Time je postao treći teniser koji je to uradio dva puta, pre njega to su uspeli samo Štefi Graf (1994, 1996) i Rodžer Federer (2005, 2006).4. Učvrstio s Nadalom najveće rivalstvoNovak Đoković i Rafael Nadal su u Majamiju odigrali 40. međusobni meč i teško da će tu brojku neko uskoro oboriti. Na listi najvećih rivalstva, na drugom mestu je obračun Lendla i Mekinroa (36 mečeva), zatim Konorsa i Lendla (35), odnosno Bekera i Edberga (35), a po 34 puta igrali su Konors i Mekinro, odnosno Agasi i Sampras.5. Na korak od ulaska u top 10 po broju titula

http://www.youtube.com/watch?v=c1NVPwRS4YA
6. Đoković bi preko šljake mogao do prvog mesta na ATP listi

Prvi na redu je Monte Karlo, gde je Đoković trijumfovao i brani 1.000 bodova, a Nadal 600. Posle toga slede turniri u Barseloni, Madridu i Rimu, gde Đoković brani svega 190 bodova, a Nadal 2.500. U najboljoj opciji po srpskog tenisera, smena na vrhu je moguća pre starta Rolan Garosa 25. maja.

Ukoliko do toga ne dođe, prava prilika za Novaka je Gren Slem u Parizu. Nadal je osvajanjem prošle godine osvojio 2.000 bodova koje sada mora da brani, a Đoković je ispadanjem u polufinalu sada u prilici da brani 720 bodova. Razlika je dakle 1.280 bodova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track