DRAMA U KOPENHAGENU: Odbojkašima bronza na EP!
Foto: CEV

Srpska mladost donela medalju

DRAMA U KOPENHAGENU: Odbojkašima bronza na EP!

Ostali sportovi -
Srbija je u meču za treće mesto na EP posle velike borbe pobedila Bugarsku s 3:0
1 / 8

KOPENHAGEN - Odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Danskoj i Poljskoj

Srbija je u meču za treće mesto na EP savladala Bugarsku s 3:0, po setovima 25:22, 32:30, 27:25. Meč je odigran u Kopenhagenu pred skoro 15.000 gledalaca.Najbolji u selekciji Srbije bio je Aleksandar Atanasijević sa 22 poena, Nikola Kovačević imao je 18. Kod Bugara najbolji je bio Cvetan Sokolov sa 13 poena. Ovo je deseta medalja za Srbiju na evropskim šampionatima, a sedmo bronzano odličje.Zlatna medalja pripala je Rusiji, koja je sa 3:1 u setovima pobedila Italiju.

http://www.youtube.com/watch?v=wXSiebNnpfU

"Čestitam vam na odličnom uspehu i osvajanju bronze na prvenstvu Evrope, odnosno na desetoj jubilarnoj medalji na šampionatima Evrope. Pokazali ste još jednom kako se igra za zemlju i nacionalni tim, Desetom medaljiom pokazali ste da srpska odbojka i dalje dominira na evropskoj sceni", napisao je Udovičić u čestitki najboljim odbojkašima Srbije.TOK MEČANaša selekcija je bolje otvorila treći set protiv Bugarske i na prvi tehnički tajm-aut otišla sa prednošću od 8:5. Srbija je vodila 15:12, ali je Bugarska serijom od 4:0 na drugi tehnički tajm-aut ušla s vođstvom od 16:15. Bugari su imali i dva poena prednosti, ali je Srbija uspela da stigne prednost rivala. Srbija je potom imala dve vezane meč lopte 24:22, ali su Bugari izjednačili na 24:24. Međutim, naša selekcija je iskoristila četvrtu meč loptu i zasluženo je stigla do bronze.III setBugari su bolje počeli i drugi set, a na prvom tehničkom tajm-autu imali su vođstvo od 8:6. Usledio je potom još jedan poen za Bugare. Naši odbojkaši su napravili seriju od 8:4 za vođstvo od 14:13. Srbija je na drugom tehničkom tajm-autu imala prednost od dva poena (16:14). Srbija je potom imala dve vezane lopte za drugi set, 24:22, ali su Bugari izjednačili na 24:24. Usledila je potom velika borba oba tima, a Srbije posle drame dobila drugi set s 32:30.II setNa startu prvog seta igralo se poen za poen, ali su potom Bugari preuzeli inicijativu i na prvi tehnički tajm-aut otišli s vođstvom od 8:5. Bugari su održavali prednost od tri poena do rezultata 14:11. Naši reprezentativci su izjednačili na 14:14, a onda su na drugi tehnički tajm-aut otišli s prednošću od 16:15. Orlovi su potom poveli s 21:18, ali je Bugarska serijom od 4:1 izjednačila na 22:22. Međutim, srpski odbojkaši su napravili seriju od 3:0 i došli do vođstva od 1:0 u setovima.I setTOK MEČA

Nikolić čestitao odbojkašima osvajanje bronze na EPPredsednik Srbije Tomislav Nikolić čestitao je odbojkaškoj reprezentaciji Srbije osvojenu bronzanu medalju na prvenstvu Evrope u Danskoj ističući da se na radost i ponos svih, Srbija navikava na pobede.

"Bronzanom medaljom na Evropskom prvenstvu učinili ste svoju zemlju ponosnom i potvrdili da talenat mladih igrača i izvanredan rad iskusnog selektora i stručnog tima donose vrhunske rezultate. Od svojih slavnih prethodnika nasledili ste medalje, uspehe i viteško srce koje brani boje Srbije. Tom nasleđu danas ste dodali bronzanu medalju", naveo je Nikolić u čestitki.

Čestitajući odbojkašima odličje, a Odbojkaškom savezu Srbije, uspelu smenu generacije, predsednik Nikolić im je poželeo još mnogo sportskih uspeha i svaku sreću.

"Na radost i ponos svih nas, Srbija se navikava na pobede", naveo je predsednik Nikolić u čestitki.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track