Oliver Ivanović: Istrajaću u štrajku glađu!
Foto: Fonet

Lider GI SDP iz pritvora

Oliver Ivanović: Istrajaću u štrajku glađu!

Politika -
Ostanak u pritvoru u Prištini, gde se nalazi od 27. januara, predstavlja realnu opasnost po njegov život, ništa manju nego i sam štrajk

BEOGRAD - Agonija.

Oliver Ivanović, lider građanske inicijative „Srbija, demokratija, pravda“, pošto je dobio pravo da se telefonom obrati porodici, u razgovoru sa suprugom rekao je da će istrajati u štrajku glađu jer ostanak u pritvoru u Prištini, gde se nalazi od 27. januara, predstavlja realnu opasnost po njegov život, ništa manju nego i sam štrajk.- Zbog Ivanovićeve iznemoglosti poziv je bio vrlo kratak, jer on već peti dan štrajkuje sa zahtevom da bude premešten iz pritvorske jedinice u Prištini u pritvor u Kosovskoj Mitrovici - saopštila je GI „Srbija, demokratija, pravda“.

Iako se njegovo zdravstveno stanje pogoršava, nema odgovora na zahtev da ga poseti tim lekara Zdravstvenog centra Kosovska Mitrovica.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju zatražila je da se hitno odgovori na zahtev lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića da iz pritvora u Prištini bude premešten u pritvor u Kosovskoj Mitrovici, kao i da mu se dozvoli poseta lekara Zdravstvenog centra Kosovske Mitrovice.

Kancelarija za KiM je u saopštenju izrazila veliku zabrinutost zbog iznemoglosti Ivanović, koji je, kako se navodi, životno ugrožen posle petodnevnog štrajka glađu.

Ta kancelarija je istakla da situacija u kojoj se Ivanović nalazi može imati tragične posledice "što sasvim sigurno niko ne želi".

"Zato zahtevamo od međunarodne zajednice da učini sve kako bi Ivanović što pre bio pušten da se brani sa slobode, ili da se odmah prebaci u pritvorsku jedinicu u Kosovskoj Mitrovici", navodi se u saopštenju.

Kancelarija za KiM zatražila je i puštanje iz pritvora Dragoljuba Delibašića i Laze Lazića, jer je za njih, kao i za Ivanovića, Vlada Srbije garantovala da će u svakom momentu biti dostupni istražnim organima.

"Navodi da postoji opasnost od bekstva okrivljenih i od zastrašivanja svedoka, potpuno su neosnovani", navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja