Oliveru Duliću oduzeti pasoši!

Kurir pobedio

Oliveru Duliću oduzeti pasoši!

Politika -
Bivšem ministru Oliveru Duliću, optuženom za milionske malverzacije, oduzeti i diplomatski i civilni pasoš kako bi se sprečio beg iz zemlje. Dulić planirao da 20. oktobra ide u Kanadu

Planirao putovanjeNaime, Tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo je oba dokumenta od bivšeg ministra za životnu sredinu, koji je optužen za zloupotrebu službenog položaja, saznaje Kurir od dobro obaveštenog izvora u ovom tužilaštvu. Pasoši su kasnije prosleđeni Višem sudu u Beogradu, gde se i sada nalaze. O daljoj sudbini Dulićevih pasoša i njegovom eventualnom izlasku iz zemlje sada će odlučivati ovo sudsko telo.Dokumenti su Duliću uzeti, kako saznajemo, zbog opasnosti da će pobeći iz zemlje i izbeći pojavljivanje pred tužiocem, budući da istražni postupak još traje, a nije mu određen ni dan pritvora.Podsetimo, Kurir je 12. oktobra prvi upozorio na to da je Dulić iz Skupštine podigao diplomatski pasoš i da planira da ide u Kanadu 20. oktobra, u okviru posete skupštinske delegacije. Dan kasnije upozorili smo i na to da je vrlo moguće da bivši ministar traži azil od Kanađana, budući da je govorio kako je protiv njega u toku „politički progon“.Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je pre nekoliko dana optužni predlog protiv Dulića zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj. Dulića terete da je slovenačkoj firmi „Nuba invest“ bez tendera dao dozvolu za postavljanje optičkih kablova. Optužnim predlogom obuhvaćeni su i Zoran Drobnjak, direktor „Puteva Srbije“, i Nebojša Janjić, Dulićev saradnik iz ministarstva.Nedostupni Pošto Oliver Dulić nije odgovarao na pozive i poruke novinara Kurira, pozvali smo njegovog advokata Miloša Paligorića. Na Paligorićev telefon javio se nepoznati muškarac i rekao da je Paligorić preusmerio pozive na njega i da je tokom celog dana bio nedostupan.- Paligorić je nedostupan, ja ništa ne mogu da vam kažem - kratko nam je odgovorio.

Zaposlio se, pa istog dana otišao na odmorUbrzo pošto je ostao bez posla u Ministarstvu životne sredine i prostornog planiranja, Oliver Dulić je našao uhlebljenje. Napustio je Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika „Železnica Srbije“, gde je radio honorarno za 24.000 dinara mesečno, i 10. septembra zaposlio se u Ortopedskoj bolnici Banjica. I umesto da prione na posao, Dulić je rešio da se odmara i odmah uzeo neplaćeno odsustvo.- Čovek je dobio posao i odmah uzeo odmor i na taj način blokirao jedno radno mesto. Nema veze što je neplaćeno odsustvo, njemu se plaćaju doprinosi. Dok hiljade nezaposlenih medicinskih radnika jedva čeka da dobije posao, Dulić se švrćka - priča izvor Kurira iz Ortopedske bolnice Banjica.

Prema podacima iz decembra 2011, u Srbiji 1.983 lekara opšte prakse i 88 lekara specijalista nema posao.(E. P.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track