PANIKA U HRVATSKOJ: Pali dileri koji su rasturali drogu krokodil!

Jeftina zamena za heroin

PANIKA U HRVATSKOJ: Pali dileri koji su rasturali drogu krokodil!

Crna Hronika -
Osumnjičeni dileri su završili u pritvoru, a hapšenje je izazvalo šok pošto se saznalao da se droga krokodil proizvodi u Hrvatskoj

OSIJEK - Pet osoba iz Osijeka od kojih su tri žene i dva muškarca uhapšeni su u policijskoj akciji u osumnjičeni su da su se bavili prodajom najsmrtonosnije droge pod imenom " krokodil" koja je poznata po svojim kobnim posledicama posle uzimanja.

Osumnjičeni dileri su završili u pritvoru, a hapšenje je izazvalo šok u Hrvatskoj pošto droga krokodil nalazi se na spisku opasnih psihoaktivnih supstanci.

Krokodil' je poznat i kao jeftina zamena za heroin, a izrađuje se od mešavine kodeina i crvenog fosfora, a veruje se kako se u mešavinu dodaju i benzin i teški metali. Ime je dobila po posledicama koje ostavlja na ovisniku već nakon prvog uzimanja.

Mesto na koje se ubrizgava liči na ljuske krokodilske kože, koža se uskoro počinje guliti, meso truli i zatim se delovi tela bukvalno raspadaju.

Posle najviše dve godine meso počinje otpadati as kosti, a dolazi i do gangrene i na kraju do smrti, a za neke zavisnike može biti kobna i nakon prvog konzumiranja. Inače droga krokodil pojavila se pre 12 godina u Sibiru u kućnoj izradi, a procena je da već u svetu postoji milion narkomana koji koriste ovu drogu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track