PESKOV: Merkelova nema razloga da žali zbog parade na Krimu
Foto: AP 2 Jul 2013

Zabrinutost

PESKOV: Merkelova nema razloga da žali zbog parade na Krimu

Planeta -
Situacija u Ukrajini nema veze s Kirmom, a i Moskva deli zabrinutost Angele Merkel zbog ukrajinskog konflikta, kaže pres sekretar Vladimira Putina

Pres sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov ocenio je da je neopravdano izražavanje žaljenja nemačke kancelarke Angele Merkel zbog toga što Rusija namerava da održi paradu povodom Dana pobede na Krimu, dok je u Ukrajini napeta situacija.

Prema njegovim rečima, situacija u Ukrajini nema veze sa Krimom, a rukovodstvo Rusije deli zabrinutost Merkelove zbog ukrajinskog konflikta.

Angela Merkel i Vladimir Putin  (i Koni, Putinova keruša) Foto Fonet
Angela Merkel i Vladimir Putin (i Koni, Putinova keruša) Foto Fonet

"Mi smo izuzetno zabrinuti zbog razvoja situacije u Ukrajini", rekao je on za radio Eho Moskve, a prenosi Itar-Tas s."Situacija u Ukrajini nema veze sa Krimom, a rukovodstvo Rusije deli zabrinutost Merkelove zbog ukrajinskog konflikta", rekao je Peskov za radio Eho Moskve.

On je dodao i da Rusija ima razumevanja za to što je jednan broj američkih kompanija otkazao svoje učešće na zasedanju Međunarodnog ekonomskog foruma, koji će 22. maja početi u Sankt Peterburtu.

"Koliko mi znamo, mnoge američke kompanije se suočavaju s pritiskom bez presedana, s pravim ugnjetavanjem. Odluku da ne dođu na forum nisu donele samostalno. Razumemo ih", rekao Peskov za RIA Novosti.

Peskov je dodao da su učešće na forumu, koji će trajati do 24. maja, najavile kompanije iz Evropske i s Bliskog istoka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track