Porošenko: Dobićemo ovaj rat
Foto: Reuters

Predsednik Ukrajine

Porošenko: Dobićemo ovaj rat

Planeta -
Neprijatelj okrutnog srca ušao je u naše živote, našu teritoriju, slobodu i nezavisnost, rekao je Porošenko

KIJEV - Predsednik Ukrajine Petro Porošenko poručio je u tradicionalnoj novogodišnjoj poruci da će Ukrajina "dobiti ovaj patriotski rat".

Porošenko je u televizijskom obraćanju u ponoć bio okružen vojnicima i dobrovoljcima koji su delili hranu prošle zime za vreme protesta, u kojem je svrgnut proruski predsednik Viktor Janukovič, prenela je agencija AFP.

"Neprijatelj okrutnog srca ušao je u naše živote, našu teritoriju, slobodu i nezavisnost", rekao je Porošenko, ne pominjući, kako je navela francuska agencija, Rusiju ili ruskog predsednika Vladimira Putina

"Mi ćemo definitivno pobediti u ovom patriotskom ratu jer za nas, to je pravda. Istina je na našoj strani. Bog je sa nama", istakao je ukrajinski predsednik.

Odnosi između Kijeva i Moskve, koju Porošenko i zapadne sile optužuju da podstiču i pomažu proruske snage na istoku Ukrajine, nalaze se na najgorim mogućim pozicijama od 1991. godine, kada se raspao Sovjetski Savez.

Očekuje se da će se Porošenko i Putin sastati 15. januara u Kazahstanu, što će biti njihov prvi razgovor o ukrajinskoj krizi od njihovog kratkog susreta u oktobru u Milanu, navela je agencija AFP.

Predviđeno je da sastanku, kako je rekao Porošenko, prisustvuju i nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Fransoa Oland.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja