MISTERIOZNA SMRT PRIPADNIKA AMERIČKE ELITNE JEDINICE: Foke osumnjičene da su zadavile kolegu specijalca
Foto: Printscreen Facebook

skandal u vojsci SAD

MISTERIOZNA SMRT PRIPADNIKA AMERIČKE ELITNE JEDINICE: Foke osumnjičene da su zadavile kolegu specijalca

Planeta -

Američka mornarica otvorila je istragu o smrti pripadnika elitne specijalne jedinice poznate kao Zelene beretke.

Sumnja se da su njega ubila dvojica pripadnika druge specijalne jedinice, SEAL tim 6, poznatiji kao foke.

Dok Zelene beretke pripadaju američkoj vojsci, SEAL tim 6 je jedinica američke mornarice. Portparol Mornaričke kriminalne istražne službe (NCIS) Ed Bujs potvrdio je za CNN istragu o smrti Zelene beretke, inženjerskog vodnika Logana Melgara, koji se nalazio u afričkoj državi Mali na zadatku.

U junu je javljeno da je Melgar poginuo, međutim vojni zvaničnici su saopštili da je forenzičar pregledom tela utvrdio da je reč o ubistvu. Sumnja se da je tačno navedeno vreme smrti Melagara. Mornarica je od Vojne istražne službe u septembru preuzela istragu, s obzirom da su za ubistvo osumnjičeni pripadnici mornarice.

Melgar je zadavljen u američkom vojnom kompleksu u blizini ambasade u prestonici Malija, Bamaku. Ubijeni pripadnik Zelenih beretki je iz Teksasa i prijavio se u vojsku 2012. godine po završetku fakulteta. On je dva puta služio u Avganistanu. Melgar je za sobom ostavio suprugu i sina.

Vest o pokretanuu istrage ovog misterioznog ubistva objavljena je u trenutku dok su američke vojne akcije u Africi u posebnom fokusu, zbog nedavne pogibije četvorice vojnika u susednom Nigeru, inače također Zelenih beretki, koji su stradali u zasedi terorista povezanih s Islamskom državom.

Američki načelnik združenih oružanih snaga Džozef Dinford priznao je prošle nedelje da su američke snage stacionirane u čak 53 zemlje na afričkom kontinentu.

Kurir.rs/CBS njuz

Foto printscreen Facebook

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KLJUČNI SVEDOCI U TUŽILAŠTVU! Da li je baka sa kozama videla Zorana Marjanovića na nasipu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track