Najnovije vesti

SREDNJOŠKOLCI BRUTALNO PRETUKLI NASTAVNICU AIDU  ŠEHIĆ: Pobegla u Ameriku da se spasi od rata u Bosni, pa doživela  horor!
Foto: printscreen nypost.com

đaci je godinama zlostavljali

SREDNJOŠKOLCI BRUTALNO PRETUKLI NASTAVNICU AIDU ŠEHIĆ: Pobegla u Ameriku da se spasi od rata u Bosni, pa doživela horor!

Planeta

Bosanku Aidu Šehić (48), nastavnicu u jednoj srednjoj školi u Njujorku, učenici su brutalno pretukli. Ona je zbog višegodišnjeg nasilja odlučila da podigne tužbu protiv škole u kojoj je radila i Ministarstva obrazovanja države Njujork.

Američka štampa prenela je da je premlaćivanje Šehićeve zapravo kulminacija dugogodišnjeg rasnog, seksualnog i fizičkog zlostavljanja. Šehićeva je rekla da su joj slomili nos, udarali je po leđima, i izboli metalnom olovkom vređajući je i nazivajući “belom k.rvom”. Istovremeno, učenici su tražili seksualne usluge od nje.

 

“U SAD sam došla bežeći od rata u Bosni i Hercegovini i da ću ovde biti sigurna. Mislila sam da sam rat ostavila iza sebe”, ispričala je Aida koja je izbegla 1990. u Ameriku.

foto: Printscreen Facebook

Kada je pretučena nastavnica odlučila da se požaliti roditeljima jednog od učenika, on joj je  rekao “da će njegova majka doći sutra i razbiti je”. 

Aida Šehić kaže da se više puta obraćala sindikatu obrazovanja, upravi škole i

policiji ali da ništa nije preduzetuo

 

Advokat Aide Šehić, rekao je da su postupci Ministarstva obrazovanja doveli do toga da Uprava škole nije bila sposobna zaštiti nastavnicu od učenika, i da su učenici to iskoristili da je zlostavljaju. Bosanka je navela da sada ima PTSP od boravka u učionioci.

 

Prema tužbi, Šehić se 1999. godine zaposlila u srednjoj školi JHS 143 na Menhetnu, a 2012. godine prebačena je u novu školu u Severnom Menhetnu gde su počeli problemi.

 

“Neka deca žele da uče, ali postoje druga deca koja im ne dozvoljavaju da nauče.Takvi nasilnici su napali i mene”, kaže Šehićeva.

Nakon toga je ponovo vraćena u svoju prvobitnu školu ali su se napadi na nju nastavili i tamo.

foto: printscreen nypost.com

“Bilo je užasno. Bilo je otrovno. Ovo je gore od rata jer ovde imate decu sa kojom morate da se borite”, ispričala je Aida, a prenosi Njujork post. Da stvar bude još gora škola je kaznila Aidu sa 7.500 dolara od plate uz pretnju otkazom zbog neadekvatnog i nesposobnog rukovođenja nastavom.

 

Kurir.rs/Njujork post

Foto printscreen Njujork post

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...