Radnici zapalili fabriku automobila, radnik izgoreo

Indija

Radnici zapalili fabriku automobila, radnik izgoreo

Planeta -
Jedna osoba je poginula, a 40 je povređeno u sukobima radnika i njihovih nadređenih u indijskoj fabrici automobila Maruti Suzuki

NJU DELHI - Jedna osoba je poginula, a 40 je povređeno u sukobima radnika i njihovih nadređenih u indijskoj fabrici automobila Maruti Suzuki, u blizini Nju Delhija, izjavio je jedan od rukovodilaca fabrike.

Do sukoba je došlo sinoć, a jedno spaljeno telo pronađeno je u konferencijskoj sali fabrike u Manseru, udaljenom 50 kilometara od glavnog grada Indije, rekao je taj zvaničnik koji nije želeo da mu se objavi ime.

"Proizvodnja je prekinuta", rekao je on, i dodao da je u sukobima povređeno više od 40 ljudi. "Ne možemo da utvrdimo identitet osobe koja je izgubila život", rekao je on.

U saopštenju fabrike, koja većinski pripada japanskom proizvođaču Suzuki Motor, navodi se da su radnici zapalili fabriku, provalili u kancelarije i oštetili instalacije.

Sukobi su počeli juče ujutro kada je radnik udario jednog od nadređenih. Sindikat je odbio da kazni radnika, a rukovodiocima fabrike bilo je onemogućeno da izađu iz fabrike. Jedan od nadređenih je kazao da su dva japanska direktora fabrike povređena i da su smešteni u bolnicu.

"Upravo utvrđujemo kolika šteta je pričijnena. Radnici su zapalili nekoliko vozila i deo fabrike", rekao je on. Prema rečima pomoćnika komesara policije, Maheshvara Dajala, sinoć je uhapšeno 80 radnika, a osam policajaca je povređeno dok su pokušavali da okončaju nerede u fabrici. U fabrici u Mansereu, u kojoj je zaposleno 2.000 ljudi, dnevno se proizvede do 1.200 vozila. Prekid proizvodnje biće dodatni udarac za fabriku u kojoj je u 2011. i 2012. godini imala skoro 30 odsto manje prihode.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track