DA SE NAJEŽIŠ: Više od 50 ajkula plivalo blizu obale Australije! Spasioci ih snimili iz helikoptera, pa upozorili kupače (VIDEO)
Foto: Printscreen Facebook/Westpac Life Saver Rescue Helicopters

novi južni vels

DA SE NAJEŽIŠ: Više od 50 ajkula plivalo blizu obale Australije! Spasioci ih snimili iz helikoptera, pa upozorili kupače (VIDEO)

Planeta -

Čak i pomisao na ajkule mnogima ledi krv u žilama, a šta onda reći na prizor koji su snimili spasioci veoma blizu obale Australije.

Spasilački tim je tokom leta helikopterom uočio više od 50 ajkula koje su plivale u kristalno čistoj vodi veoma blizu obale u Novo Južnom Velsu u Australiji.

Ajkule su snimljene u nedelju, a spasioci su odmah upozorili kupače na opasnost pa su snimak objavili na Fejsbuku.

Mnogi korisnici Fejsbuka su se zahvalili spasilačkom timu.

The #Moruya #Lifesaver crew undertaking a few preventative actions with over 50 sharks ? sighted between Moruya and #Broulee and both the Broulee Surfers Surf Life Saving Club and our crew taking some actions to ensure all were safe. Remember to swim at a patrolled beach between the red and yellow flags and be alert. #lifesaverhelo #shark #sharks #amazingcreatures #thisislifesaving #mysurflife #newsouthwales

Posted by Westpac Life Saver Rescue Helicopters on Saturday, 14 November 2020

"Sjajan posao momci, hvala vam što ste naše oči na nebu. Hvala što ste nas upozorili na opasnost", navodi se u komentarima.

Stručnjaci navode da ajkule generalno ne vole da jedu ljude.

"Pre će vas ubiti toster nego ajkula. Teško da ćete postati žrtva ajkule ili da čak i poznajete osobu koju je napala ajkula. Istraživanja su pokazala da ajkule reaguju na miris ribe, a ne ljudi. Problem je kad proveravaju potencijalni plen, kad dolaze na površinu i zagrizu", rekao je ranije Kulum Braun, biolog s Univerziteta Macquarie.

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track