SKANDAL U BRISELU: Na gej orgijama uhapšen blizak Orbanov saradnik! Pokušao da pobegne, ali uzalud
Foto: Youtube/InfoRádió - Infostart

pronađena i droga

SKANDAL U BRISELU: Na gej orgijama uhapšen blizak Orbanov saradnik! Pokušao da pobegne, ali uzalud

Planeta -

Jedan od utemeljivača mađarske vladajuće stranke Fides Josef Sajer, koji je u nedelju iznenada podneo ostavku na mesto poslanika u Evropskom parlamentu, potvrdio je da je učestvovao na gej zabavi tokom policijskog časa u Briselu.

Sajer je rekao da je prekršio belgijske mere protiv pandemije koronavirusa i izvinio se porodici, kolegama i biračima.

Dvadesetak ljudi, uključujući i njega i zasad nepoznate diplomate, novčano je kažnjeno jer su u petak uveče bili na privatnoj zabavi na kojoj je bilo seksa, droge i alkohola.

Dva dana kasnije, Sajer je dao iznenadnu ostavku predsedniku Evropskog parlamenta.

Sajer je jedan od najbližih saradnika konzervativnog mađarskog premijera Viktora Orbana. Bio je član komisije koja je pripremala nacrt novog ustava iz 2012. u kojem stoji da Mađarska mora brak da štiti kao zajednicu muškarca i žene.

foto: EPA / Martin Divisek

Krajem 1990-ih je studirao je na Oksfordu kao stipendista fondacije Džordža Soroša, koga Orban i Fides optužuju za podrivanje tradicionalnih vrednosti mađarskog društva.

Prema pisanju belgijskih medija, sporna zabava dogodila se u vreme policijskog časa, koji je od 22 do 6 sati na snazi u Briselu.

Organizovana je na prvom spratu zgrade iznad gej bara "Le Detour" u samom centru Brisela, neposredno kod gradske većnice.

Uhapšeno je 25 ljudi, bilo je alkohola, droge i grupnog seksa.

Kada je policija upala, više ljudi je bilo golo, a jedan muškarac je pokušao da pobegne i pritom se povredio. Utvrdilo se da je reč je o poslaniku Evropskog parlamenta koji se pozvao na poslanički imunitet.

Svi koji su zatečeni na zabavi novčano su kažnjeni i pušteni.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track