OGLASIO SE SARADNIK AVGANISTANSKOG HAFTARA GENERALA DOSTUMA: Ovo je sve organizovana kukavička zavera! Naš put se ovde ne završava
Foto: Printscreen/Facebook, Printscreen/Twitter

NOĆ PREVARE DAN IZDAJE

OGLASIO SE SARADNIK AVGANISTANSKOG HAFTARA GENERALA DOSTUMA: Ovo je sve organizovana kukavička zavera! Naš put se ovde ne završava

Planeta -

Čitaoci Kurira sećaju se sigurno petkovog večernjeg teksta pod naslovom: "AVGANISTANSKI HAFTAR GENERAL DOSTUM PREBEGAO U UZBEKISTAN?! Sprema li se novi rat na EVROAZIJSKOM BALKANU između Uzbeka i Talibana", u kome je opisano kako je munjevito posle pod čudnim okolnostima došlo do pada grada Mazar i Šarfima i kako je milicija generala Dostuma pobegla preko mosta "Družba" u Uzbekistan, isplivali su novi detalji što bi rekli višeslojno ageturno delovanje.

Naime, na društvenim mrežama pojavio se snimak napuštenih vozila milicije generala Dostuma na mostu "Družba" preko koga su dalekog 15. februara 1989. prošla poslednja oklopna vozila Sovjetske 40. armije s čime je rat u Avganistanu, a ovim činom završen je i rat protiv talibana koji je trajao 20 godina.

Inače sinoć su bili objavljeni snimci vozila kako stoje. Verovalo se da su Uzbekistanci pustili dostumove Hamvije, pikapove i oklopna vozila, ali nije bilo tako.

Novi snimak je demantovao tu priču. Uzbekistan jeste pustio pripadnike milicije Rašid Dostuma da uđu u tu državu, ali bez naoružanja i oklopnih vozila, koja su ostala da samuju na mostu i koje su u sumrak pokupili talibani koji su preuzeli vlast.

E, sad dolazi onaj najzanimljivi deo. Nije tu priča o hamvijima, nego o nečem drugom. Naime na društvenim mrežama oglasio se Dostumov saborac Tadžik Ata Mohamad Nor koji je na Tviteru opleo da su on i njegov saobrac general Dostum prevareni.

Nor je napisao da su on i Dostum kao branioci Mazar i Šarifa izdani od strane dobro organizovane kukavičke zavere.

"Dragi moji zemljaci!

Uprkos našem čvrstom otporu, nažalost, sva vladina i oprema ANDSF predata je Talibanima kao rezultat velike organizovane i kukavičke zavere. Oni su organizovali zaveru da uhvate maršala Dostuma i mene, ali nisu uspeli. Maršal Dostum, ja, guverner Balkaha, poslanici i šef pokrajinskog saveta Balkaha i nekoliko drugih zvaničnika sad su na sigurnom mestu. Imam mnogo neispričanih priča koje ću s vremenom podeliti. Zahvaljujem se svima koji su se ponosno borili u odbrani svoje zemlje. Naš put se ovde neće završiti.", napisao je Nor.

Takođe on se danas ponovo oglasio:

" Na žalost, dubina zavere, usled koje se Balkh pao, veoma je duboka. Zaverom se sada suočava i Kabul i njegove vođe.

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track