IZGLADNJIVALI GA I TROVALI SOLJU Otac malog Artura tek je nakon 18 meseci od surovog ubistva dozvolio da njegov sin bude sahranjen
Foto: Shutterstock

tuga

IZGLADNJIVALI GA I TROVALI SOLJU Otac malog Artura tek je nakon 18 meseci od surovog ubistva dozvolio da njegov sin bude sahranjen

Planeta -

Šestogodišnji dečak Artur Hjuz će posle 18 meseci od surovog ubistva konačno biti sahranjen.

Dečakovo telo je mesecima ostavljeno u mrtvačnici gde mu je obavljena obdukcija zbog pravnog spora oko toga ko ima pravo da ga sahrani.

U petak je njegov otac Tomas Hjuz osuđen na 21 godinu zatvora nakon što je proglašen krivim za ubistvo iz nehata, nakon prošlogodišnje torture dečaka.

Otac dečaka i njegova maćeha Ema Tastin Redovno su ga izgladnjivali, tukli, hranili otrovnim količinama soli i terali da stoji u hodniku do 14 sati dnevno, dok se prema njenoj sopstvenoj biološkoj deci postupalo s ljubavlju i naklonošću, prenosi Metro.

Njegova maćeha Ema Tastin osuđena je na doživotnu kaznu zatvora od najmanje 29 godina nakon što je osuđena za ubistvo.

Nemoćni Artur je pretrpeo povrede mozga nakon što je u junu razbio glavu o zid u hodniku u njihovoj kući. Dok se dečakova porodica sporila oko polaganja Artura na večni počinak, za Tomasa je rečeno da je sve vreme bio ''pasivan''.

Ali sada želi da ponudi ''mali deo mira'' dečakovoj biološkoj majci, Oliviji Labinjo-Halkrou, rekao je njegov advokat.

Tomas je nakon presude rešio da dozvoli dečakovoj majci Oliviji Labinjo da ga sahrani, a to je potvrdio i njegov advokat.

On je u saopštenju rekao da će porodici dečakove majke dozvoliti da se pobrine oko sahrane, prenosi Metro.

- Rekao sam mu da ovako ne može dalje. Tada mi je rekao da Arturov leš predaju porodici njegove majke, da oni obave opelo i sačuvaju njegov pepeo. Nada se da će Oliviji na taj način dati malo mira posle svega - rekao je advokat.

Olivija se nalazi u zatvoru, a osuđena je za teško ubistvo jer je u naletu besa 2019. godine nasmrt izbola svog supruga. U tom momentu bila je pod alkoholom i narkoticima.

Prošlog petka njegov otac Tomas Hjuz osuđen je na 21 godinu zatvora, nakon što je proglašen krivim za ubistvo iz nehata.

Podsetimo, Artur je preminuo u junu prošle godine nakon što je njegova maćeha Ema Tastin više puta njegovu glavu udarila u tvrdu podlogu.

On je pre toga mesecima mučen izgladnjivan, trovan solju i ostavljan da spava na podu u dnevnoj sobi, rekli su tužioci tokom suđenja.

Ema je osuđena na 29 godina zatvora zbog ubistva dečaka, a njegov otac je osuđen zbog ubistva iz nehata i podsticanja na ubistvo.

Vlada je naložila reviziju slučaja i pokrenuta je istraga protiv socijalnih radnika koji su posetili porodčni dom nekoliko meseci nakon što su članovi porodice prijavili da sumnjaju da je dečak zlostavljan.

Kurir.rs/Metro/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track