02:15

Kurir na granici Rumunije i Ukrajine: Kamera zabeležila potresne scene! Pristižu žene i deca u suzama

rat na istoku

KURIR NA GRANICI UKRAJINE I RUMUNIJE! Oko 5.000 izbeglica prešlo granicu: Žene i deca u suzama KAMERA ZABELEŽILA POTRESNE SCENE

Planeta -

Reporter Kurir televizije Dušan Ilić uključio se u "Centralni dnevnik" gde je izjavio da je situacija na granici Rumunije i Ukrajine veoma potresna.

- U ovom trenutku je nešto manji broj izbeglica na granici. Međutim, danas nije bilo tako. U više talasa izbeglice su dolazile i prema nezvaničnim podacima danas je granicu Rumunije prešlo između četiri i pet hiljada državljana Ukrajine - javlja Ilić i dodaje:

granica Rusije i Ukrajine
foto: Kurir televizija

- Mahom su to bile žene sa decom, ali ima i starijih lica. U više navrata prisustvovali smo potresnim scenama gde jedan član porodice stoji na rumunskoj strani črekajući da ostatak porodice dođe sa ukrajinske strane. U trenutku kada se susretnu dirljiva je scena, jer se susreću plačući i u zagrljaju provode nekoliko minuta - navodi reporter Kurir televizije.

On je sa lica mesta javio i da je Rumunija preduzela sve mere da se izbeglice iz Ukrajine što bolje dočekaju.

1 / 3 Foto: Kurir televizija

- Kada dođu na teritoriju Rumunije oni prolaze veirfikacioni punkt, a zatim idu na humanitarni štand, gde dobijaju najosnovnije stvari kao i hranu i piće. Rumunija je preduzela sve da obezbedi te ljude. O razmeri krize govori i to da su gotovo svi smeštajni kapaciteti u tom pograničnom gradu popunjeni. Takođe, da izbeglice iz Ukrajine u Rumuniju imaju što bolji status, pobrinuo se i biro rada koji je izdao nalog svim poslodavcima u zemlji da za ukrajinske radnike ne traže radne dozvole u devet meseci kalendarske godine. Takođe, mi smo razgovarali sa izbeglicama, koje su veoma zabrinute za situaciju u svojoj zemlji, i koje se nadaju kraju rata, ali si i veoma zabrinute za budućnost svoje zemlje - navodi reporter Dušan Ilić.

Kurir.rs/S.V.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track