KINESKI PREDSEDNIK OZBILJNO BOLESTAN? Britanski mediji tvrde da Si izbegava operaciju, više veruje tradicionalnoj medicini! VIDEO
Foto: Foto: Kineska medijska grupa

neprovereno

KINESKI PREDSEDNIK OZBILJNO BOLESTAN? Britanski mediji tvrde da Si izbegava operaciju, više veruje tradicionalnoj medicini! VIDEO

Planeta -

Kineski premijer Si Đinping neće ići na operaciju aneurizme mozga o kojima se pričalo, tvrde izveštaji iz Kine, a prenosi Dejli Mejl.

Blogeri su sugerisali da lider Pekinga (68) preferira tradicionalnu medicinu i da će odbiti operaciju mozga, prema objavama koje su uklonili državni cenzori.

Na početku pandemije, Kina je radila na izvozu opcija tradicionalne medicine za lečenje Covida. Si je bio jedan od vodećih zagovornika kampanje.

Premijer se navodno borio dok talas ultra-striktnih karantina zbog Covid-a širom Kine rasteže ekonomiju zemlje - i sposobnost vlade da suzbije neslaganje.

Smatra se da je hitno prevezen u bolnicu krajem prošle godine nakon što su mu lekari uočili ispupčeni krvni sud u mozgu, javila je novinska agencija ANI.

Poput Putina, Sijevo zdravlje je uvek bilo strogo čuvana tajna, prenosi Dejli Mejl.

Obraćajući se gomili u Šenženu tokom prvog Covid talasa 2020. godine, posmatrači su primetili njegov spor govor i kašalj.

Dok je bio u poseti Italiji u martu 2019. godine, Si je prikazan kako primetno šepa i treba mu pomoć dok pokušava da sedne.

Kurir.rs/Daily Mail

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track