HOROR U ITALIJI! UČENIK RANIO PROFESORKU NOŽEM I PRETIO - SVE ĆU VAS POBITI! Za tri meseca ranjeno 40 prosvetnih radnika
Foto: Youtube printscreen/Carabinieri napoli

HOROR U ITALIJI! UČENIK RANIO PROFESORKU NOŽEM I PRETIO - SVE ĆU VAS POBITI! Za tri meseca ranjeno 40 prosvetnih radnika

Planeta -

Kada je je profesorka istorije najavila da će da ga pita, 16-godišnji učenik u srednjoj školi u predgrađu Milana je nasrnuo na ženu s leđa i izbo je nožem!

A zatim je, mašući pištoljem (za koji se srećom ispostavilo da je igračka) počeo da preti vičući - Sve ću vas pobiti!

Sve je izgledalo kao scena iz horor filma. Učenik koji je inače već ponavljao prvi razred, ove godine je popravio sve ocene, sem iz istorije. I kada je profesorka rekla da će da ga icenjuje, zgrabio je nož i pištolj iz ranca, kao da treba da okonča neku misiju. Ubadao je nesrećnu ženu nožem u ruku, u rame, bez vike, bez reči, nije uopšte bio uznemiren, kao da je bez emocija.

Deca su bila u šoku, neko je uspeo da pobegne iz učionice, neko se sakrio pod klupu, neko prevruo klupu da se zaštiti.

- Kada je nasilnik izašao napolje zabarkidarili smo se u učionici, gurnuli klupe na vrata. Panika se širila, čuli smo jauke napolju, profesorka je krvarila...“

Epilog haosa u Milanu je da je napadnuta profesorka operisana i da nije u životnoj opasnosti, a učenik je smešten na Odelenju Psihijatrijske klinike San Karlo u Milanu. Tužilaštvo za maloletnike će sada procenti kakve mere će da preduzme protiv njega.

Samo je jedan i istovetan zaključak nakon brojnih alarmantnih slučajeva nasrtaja učenika na nastavnike i poremećenih odnosa među učenicima: kovid, izolovanost, nastava na distancu, to je napravilo pukotinu i poremetilo kompletno odnose u školama, kako sa nastavnicima tako i u međusobnim odnosima učenika.

Tog je mišljenja i ministar prosvete Đuzepe Valditara, zbog čega je najavio da će u Parlamentu da se razgovara o uvođenju psihologa u sve škole kao i o psihijatrijskoj podršci.

Poslednja tri meseca napadnuto je 40 profesora u italijanskim školama, najviše u Lombardiji. Jedna od pet škola morala je da zatraži pomoć socijalnih službi, jer su škole postale teren za borbu. Čak 15 odsto porodica mora da nadoknadi štetu koju su njihova deca prouzrokovala u školama. Na društveno-koristan rad upućeno je čak 36 odsto učenika, od toga je čak 47 odsto iz škola u Lombardiji.

Agresiju učenici ispoljavaju na različote načine, od verbalnih do fizičkih napada, bacaju predmete na njih, prete unošenjem u lice, čak im i drže ruke na telu. A roditelji nažalost u svemu tome ne vide svoju krivicu, već ih sve više ima teške reči optužbe, pa čak su i oni agresivni prema nastavnicima.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track