"DOBIĆETE ŽITO SAMO AKO SE OKRENETE PROTIV AMERIKE!" Miletić: Jasno je da je to ucena, u ponašanju Rusije najviše zabrinjava JEDNO
Foto: AP/Sam Mednick

usijanje

"DOBIĆETE ŽITO SAMO AKO SE OKRENETE PROTIV AMERIKE!" Miletić: Jasno je da je to ucena, u ponašanju Rusije najviše zabrinjava JEDNO

Planeta -

Stručnjak za odbranu i bezbednost, Ivan Miletić, govorio je u emisiji Usijanje na Kurir televiziji o posledicama istupanja Rusije iz sporazuma o izvozu žita iz Ukrajine.

Ivan Miletić
foto: Kurir televizija

- Ne vidim ni jedan valjan argumet za donošenje ovakve odluke. Ono što najviše zabrinjava jeste to da je Rusija odabrala vremenski interesantan momenat. Izbalansirala je ovu odluku sa onim svojim skupom u Sankt Petersburgu, Rusija - Afrika, a trenutno se događa i puč u Nigeru. Gde imate tri stvari u isto vreme znači da se sigurno radi o organizovanoj akciji - konstatovao je Miletić.

Ističe da Rusija nastoji da udalji krizu od svoje teritorije:

- Ono što se može jasno zaključiti jeste da Rusija pokušava da premesti krizu dalje od sebe da bi neki ekstremisti, koji i mene kontaktiraju rekli da je to strateško razvlačenje NATO pakta, kao da NATO ima bilo kakve veze sa Afrikom. Rusija ima nameru da i dalje preseli krizu na kontinent. Zna se da se taj pojas Afrike inače pikira u ovakvim situacijama - rekao je Miletić i dodao:

04:19

DOBIĆETE ŽITO AKO SE OKRENETE PROTIV AMERIKE! Miletić: Jasno je da je to ucena, agresivno ponašanje Rusije ukazuje na problem!

- One vlade koje ne žele da stanu na njihovu stranu sklanjaju i postavljaju diktatore. Vojnici nisu školovani da vode državu, nego da nose oružje. Ili će im doći ruski savetnici da im vode ekonomiju ili će propasti. Poručuju im: Jedino ćete da dobijete žito, ako se zvanično okrenete protiv Amerike! To je ucena i to je jasno. Napada se i lučka infrastruktura Ukrajine. Vidimo jedno jako agresivno ponašanje Rusije na svetskoj sceni što govori da oni imaju velikog problema sa kešom.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track