DEČAK ŽIVEO SAM DVE GODINE U STANU: Majka ga ostavila, a reakcija NASTAVNIKA je skroz ŠOKANTNA, VAŽAN DETALJ nisu primetili
Foto: Shutterstock/Photoroyalty

frapantno

DEČAK ŽIVEO SAM DVE GODINE U STANU: Majka ga ostavila, a reakcija NASTAVNIKA je skroz ŠOKANTNA, VAŽAN DETALJ nisu primetili

Planeta -

Žena je živela s partnerom, a sina je ostavljala samog u socijalnom stanu u Nersaku u Francuskoj. Dolazila je samo kad bi mu donosila smrznutu hranu i kolače. Dečak je živeo sam između svoje 9. i 11. godine. Tokom suđenja sve je negirala.

Dečak je zimi ponekad morao da spava prekriven s nekoliko prekrivača jer bi, prema informacijama France Info, ponekad nestalo grejanja i struje.

Dečak je sam morao da se organizuje od 2020. do 2022. godine. Išao je sam u osnovnu školu, a kasnije u srednju. Iznenađujuće je bilo to što učitelji nikada nisu primetili koliko je dečak zanemaren.

"Uvek je bio nasmejan, vrlo dobar učenik, uvek čist, uvek pristojan" rekla je Barbara Kuturier, gradonačelnica Nersaka, za francusku televiziju TF1.

Međutim, drugi su učenici posumnjali kako je njihov školski drugar zapravo usamljen.

0576369427, dečak, zlostavljanje
foto: Viacheslav Chernobrovin / Panthermedia / Profimedia, Ilustracija

"Rekao je da jede sam, da se sam vozi autobusom" naveo je školski drug dečaka.

S godinama su rasle i sumnje komšija. Komšinica je primietila kako dečak redovno krade paradajz iz njenog vrta. Konačno, komšije su 2022. godine alarmirale policiju i dečak je smešten u hraniteljsku porodicu.

Majka je tokom suđenja negirala da sina nikada nije vodila u školu. Prema pisanju France Info, 39-godišnjakinja je takođe iznela apsurdne izgovore: Zašto se ništa od njenih stvari ne može naći u socijalnom stanu? Njena četkica za zube je pala iza police.

To nije uverilo sudiju pa je 39-godišnjakinja dobila kaznu od 18 meseci zatvora, od čega deo može provesti u zatvoru otvorenog tipa.

Otkako joj sin živi u hraniteljskoj porodici, posetila ga je samo dva puta.

"Nisam toliko dobra majka, ali on ostaje moj sin" rekla je u suzama na sudu.

Prema medijskim izveštajima, njen sin odbija ponovno da vidi svoju majku.

(Kurir.rs/Fenix/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track