"NAVALJNI PRE SMRTI TREBALO DA BUDE RAZMENJEN?!" Laban tvrdi: KGB ga nije ubio, uradili bi to OTROVOM KOJI ODMAH ZAUSTAVLJA SRCE
Foto: Alexei Navalny / WillWest News / Profimedia, Shutterstock

kurir

"NAVALJNI PRE SMRTI TREBALO DA BUDE RAZMENJEN?!" Laban tvrdi: KGB ga nije ubio, uradili bi to OTROVOM KOJI ODMAH ZAUSTAVLJA SRCE

Planeta -

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni verovatno je ubijen udarcem šakom u srce, što je tehnika za koju su se nekada obučavali operativci KGB-a, a pre toga je satima bio izložen ledenim uslovima.

Ovo je za Tajms rekao Vladimir Osečkin, osnivač grupe za ljudska prava Gulagu.net, koji tvrdi da su modrice pronađene na telu Navaljnog bile u skladu sa tehnikom KGB-ovog „jednog udarca“.

Aleksej Navaljni
foto: Promo

On se pozvao na izvor koji radi u arktičkoj kaznenoj koloniji gde je Navaljni preminuo u petak. Osečkin tvrdi da je Navaljni pre smrti proveo više od dva i po sata na otvorenom, u samici, gde su temperature mogle da padnu i do 27 stepeni ispod nule. Tako mu je navodno cirkulacija usporena na minimum posle čega ga je bilo lako ubiti.

Prof dr Miloš Laban, politički analitičar, gostovao je u jutarnjem programu gde je govorio o ovoj temi. Laban smatra da smrt Navaljnog nije išla u korist Rusiji i Vladimiru Putinu.

Miloš Laban
foto: Kurir televizija

- Ovo mi zvuči kao deo anti-ruske propagande jer moram da kažem da ruskim vlastima, apsolutno nije odgovarala smrt Alekseja Navaljnog, jer je bila predviđena njegova razmena za jednog važnog čoveka koji je u zatvoru na zapadnoj strani. Drugo, 17. marta su izbori u Rusiji, verovatno će biti reizabran sadašnji predsednik Vladimir Putin. Tako da mu ovako nešto apsolutno ne odgovara. Ja verujem da ako je došlo do smrtnog ishoda koji je nameran, znači radi o ubistvu, da to sigurno nije stvar iza koja stoji ruska država i ruske vlasti - rekao je Laban i dodao:

- Propaganda mašina to predstavlja kao da je uradio KGB. Dosta se razumem u njihove aktivnosti, ali oni će tu pre raditi preko dioksina. To je jedan otrov koji je već poznat decenijama, koji se stavi u kafu i izaziva srčani napad, a ne može se utvrditi posle toga ni obdukcijom prisustvo u organizmu. Da se reklo da je umro od srčanog napada onda bi mogli da sumnjamo. Tehnika u kojoj se ostavljaju tragovi, pogotovo modrice, ne liči mi uopšte na to.

02:31

NAVALJNI PRE SMRTI TREBALO DA BUDE RAZMENJEN?! Laban tvrdi: KGB ga nije ubio, uradili bi to OTROVOM KOJI ODMAH ZAUSTAVLJA SRCE

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj devet za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

06:30

NAVALJNI BIO NEBITAN POLITIČAR, OSVAJAO 2% NA IZBORIMA! Analitičar tvrdi: Zapad ga je NAMERNO NAPRAVIO VOĐOM OPOZICIJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track