MASAKR KOD BAHMUTA: Novi uznemirujući snimak, izvukli 7 nenaoružanih protivnika iz lisičje rupe, a onda OTVORILI VATRU (VIDEO)
Foto: Printscreen

užas

MASAKR KOD BAHMUTA: Novi uznemirujući snimak, izvukli 7 nenaoružanih protivnika iz lisičje rupe, a onda OTVORILI VATRU (VIDEO)

Planeta -

Ukrajina je optužila Rusiju da je pogubila sedam ratnih zarobljenika kod Bahmuta.

Ombudsman Dmitrij Lubinec objavio je snimak navodnog masakra koji je zabeležio izviđački dron. Na snimku se vidi kako pripadnici ruskih snaga izvlače nenaoružane Ukrajince iz takozvane lisičje rupe nakon čega odjednom počinju da pucaju na njih.

- Snimak koji smo uspeli da dobijemo pokazuje da se ukrajinski vojnici predaju, ruke su im podignute, pokazali su da su nenaoružani i da nisu pretnja. Rusi je trebalo da ih zarobe, ali su ih nemilosrdno streljali - napisao je Lubinec na svom kanalu na Telegramu.

Ombudsman navodi da je likvidirano najmanje sedam Ukrajinaca.

Komanda ukrajinske kopnene vojske, podsetimo, objavila je nedavno na svom kanalu na Telegramu snimak izviđačkog drona na kome se navodno vidi kako jedan pripadnik ruskih snaga puca u rovu u dvojicu ukrajinskih vojnika koji su se prethodno predali.

Bonus video:

03:38

UKRAJINA JE RAZBIJENA! General: Da imaju samo 10 odsto od svojih sadašnjih gubitaka BILO BI STRAVIČNO! Prognozirao kraj rata!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track