UKRAJINSKI KOMANDOSI UPALI U ZASEDU, RUSI IH IZMASAKRIRALI? Jezive glasine o propalom DESANTU NA KRIM, po čamcima RAZBACANI LEŠEVI
Foto: Youtube/Ukrinform TV/Printscreen/liveuamap

UKRAJINSKI KOMANDOSI UPALI U ZASEDU, RUSI IH IZMASAKRIRALI? Jezive glasine o propalom DESANTU NA KRIM, po čamcima RAZBACANI LEŠEVI

Planeta -

Ruski vojnici na Krimu odneli su važnu pobedu u četvrtak, kada su iz zasede izmasakrirali jedinicu ukrajinskih komandosa, piše Kijev Post.

Okršaj se dogodio u blizini ostrva Tenderovski, na jugoistočnoj obali poluostrva Krim.

Prema ruskim izvorima, pripadnici 73. jedinice specijalizovane za tajne pomorske napade pokušali su da se iskrcaju na peščanu plažu kada su upali u zasedu. Tom prilikom su navodno potopljena tri čamca, a život je prema za sada nepotvrđenim informacijama izgubilo 20 ukrajinskih specijalaca.

Ruski vojni bloger Kot Dobrohod tvrdi da su pripadnici jedinice za specijalne operacije iz ruske Baltičke flote postavili zasedu i da su dvojica ranjena u napadu dronom. Drugi proruski blogeri tvrde da je jedan ukrajinski čamac uspeo da pobegne, a da su zarobljeni jedan čamac i jedan komandos.

Ministarstvo odbrane Ukrajine potvrdilo je da se u blizini ostrva Tenderovski desio "neuspešan napad" i da su specijalci ubijeni i ranjeni, ne iznoseći detalje.

Fotografije koje je prvobitno objavio jedan ruski telegram kanal prikazuju šest leševa obučenih u ukrajinske uniforme na krvlju umrljanom vojnom čamcu.

Druge slike prikazuju par mitraljeza NATO standarda postavljenih na čamac, sedam pojedinačnih komada oružja i kutije sa municijom. Proruski vojni informativni kanal Ridovka tvrdi da su ruske trupe zarobile ukrajinsku zastavu.

Neki ukrajinski vojni blogeri kritikovali su visoke oficire Oružanih snaga Ukrajine zbog "mikro menadžmenta" terenskih operacija iz sigurnih kancelarija tokom misije.

- Oni daju naređenja, a drugi daju svoje živote. Za mene je ova katastrofa počela kada četiri ratnika sede u čamcu, a iza kompjuterskog ekrana im 15 "velikih vojnih šefova" govori gde da sednu, i kažu da "zaista znaju koliko su stvari teške". Zaista je sr*nje kada shvatiš da ovo nije sistem koji će doneti pobedu - piše na kanalu sierra.team.

Kijev Post nije mogao da u potpunosti potvrdi navode o neuspelom napadu.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/Kyiv Post/Preneo: Đ. M.)

Bonus video:

01:46

KRIM JE POSTAO RANJIVA META, A NI MOSKVA NIJE TAKO DOBRO BRANJENA! Analitičar: Pogibija Sokolova će uticati na moral vojnika

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track