UKRAJINCI OBJAVILI DA JE RAZNET MOST U RUSIJI Kažu da je služio za isporuke oružja Putinovim trupama - "NEĆE BITI DUGO U UPOTREBI"
Foto: screenshot telegram

MEDIJI TVRDE DA JE U PITANJU AKCIJA SABOTERA

UKRAJINCI OBJAVILI DA JE RAZNET MOST U RUSIJI Kažu da je služio za isporuke oružja Putinovim trupama - "NEĆE BITI DUGO U UPOTREBI"

Planeta -

Ukrajinska vojna obaveštajna služba (HUR) objavila je da je raznet železnički most na reci Čapajevka u ruskoj Samarskoj oblasti.

Kijev indipendent navodi da ukrajinski obaveštajci nisu objavili ko je odgovoran za ovaj incident.

- Rusija je koristila ovaj most i železničku vezu za prevoz vojnih tovara, konkretno inženjerskog eksploziva koji je proizvodio "JSC polimer" u gradu Čapajevsk - navedeno je iz vojne obaveštajne službe u Kijevu.

Navodi se da je saopštenje HUR stiglo nakon što su se na ruskim Telegram kanalima pojavili izveštaji o incidentu i fotografije koje navodno prikazuju oštećeni most.

Prema ukrajinskim vojnim obaveštajcima, most je oštećen oko šest sati jutros po lokalnom vremenu.

- Imajući u vidu prirodu oštećenja železničkog mosta, njegovo korišćenje dugo vremena neće biti moguće - piše u objavi HUR na Telegramu.

Beloruski opozicioni medij objavio je da su "saboteri razneli most u Samarskoj oblasti" i da je on "korišćen za prevoz municije".

Ukrajina, Rusija
foto: screenshot telegram

Kao izvor se navode ruski mediji koji su objavili da je most oštećen improvizovanom eksplozivnom napravom.

- Nepoznate osobe su pokušale da raznesu nosač mosta nad rekom Čapajevkom, pri čemu je oštećena metalna struktura i narijere, ali ne i betonski stub - objavila je Neksta na nalogu na društvenoj mreži X (bivši Tviter).

Kijev indipendent navodi da ovo nije prvi ovakav incident koji se dešava u Rusiji u poslednjih nekoliko meseci.

Podseća se da je krajem januara ukrajinska vojna obaveštajna služba tvrdila da su partizani spalili nekoliko relejnih ramova na železnici i drugim strukturama u tri ruske oblasti koje su navodno korišćene za logistiku ruskih trupa.

Ruska agencija Tas je prethodno objavila navode lokalnog železničkog operatera da je pet međugradskih vozova kasnilo u blizini Čapajevska u Samaraskoj oblasti jer je detonirana eksplozivna naprava.

(Kurir.rs/Kyiv Independent/Preveo i priredio: N. V.)

Bonus video:

03:40

OVAJ MINISTAR JE REKAO ZELENSKOM DA NEMA PREGOVORA SA RUSIJOM Stručnjaci: Zbog JEDNE zamke Ukrajina sada zavisi od vojne pomoći

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track