ELENA OSVOJILA SRCE 93-GODIŠNJEG MILIJARDERA, ŽENI SE PO PETI PUT: Njegova verenica je bila tašta kontroverznog ruskog biznismena
Foto: Yui Mok / PA Images / Profimedia

RUPERT MERDOK ZAPROSIO NAUČNICU

ELENA OSVOJILA SRCE 93-GODIŠNJEG MILIJARDERA, ŽENI SE PO PETI PUT: Njegova verenica je bila tašta kontroverznog ruskog biznismena

Planeta -

Medijski magnat Rupert Merdok, koji naredne sedmice puni 93 godine, ima novu verenicu i planira da se oženi po peti put, saopštio je njegov predstavnik za štampu u subotu.

Nova izabranica je Elena Žukova (67), penzionisana ruska naučnica, koju je Merdok upoznao prošle godine.

Elena nije tikva bez korena, iz prethodnog braka sa ruskim tajkunom i političarem Aleksandrom Žukovim ima ćerku Dašu koja je bila udata za još jednog kontroverznog ruskog biznismena Romana Abramoviča, poznatog po višegodišnjem gazdovanju u londonskom fudbalskom klubu Čelsiju.

Merdok je prethodne godine napustio liderske pozicije u dve svoje najznačajnije kompanije - konzervativnom američkom TV kanalu Foks njuz i kompaniji "Njuz korporejšn" - prepuštajući čelno mesto svom sinu.

Karijeru je počeo davne 1952 godine u rodnoj Australji, a potom je biznis širio u Americi i Velikoj Britaniji. Kupio je čak i veoma ugledne novine poput Tajmsa i Volstrit džurnala.

Evropsku ekspanziju biznisa napravio je investicijama u pakete satelitskih i kablovskih stanica Skaj devedesetih godina prošlog veka.

Elena Žukova i Rupert Merdok
Elena Žukova i Rupert Merdokfoto: Yui Mok / PA Images / Profimedia

Foks njuz nema reputaciju kvalitetne i verodostojne televizije, ali je svejedno izuzetno uticajan među američkim konzervativcima svih vrsta, posebno onima koji podržavaju Republikansku partiju.

Zbog lažnih izveštavanja nakon predsedničkih izbora 2020. Merdok je platio 787 miliona dolara u sudskom sporu koji je vođen tim povodom.

Potom je otpustio najpopularnijeg voditelja na Foks njuza, Karlsona Takera, koji je napravio nezavisnu karijeru i postao izuzetno poznat po intervjuu sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Merdok ima šestoro dece iz prethodnih brakova. Jedina supruga sa kojom nije imao dece je svetski poznata manekenka Džeri Hol, bivša muza legendarnih rok muzičara Brajana Ferija i Mika Džegera. Nakon šest godina braka, razveli su se 2022, a odmah potom Rupert se verio sa En Lesli Smit u vezi koja je potrajala svega dve sedmice.

Njegovo bogatstvo se procenjuje na oko 19 milijardi dolara, a životna priča porodice Merdok je navodno bila inspiracija za izuzetno popularnu TV seriju "Succession".

(Kurir.rs/Beta)

Bonus video:

01:57

SRBIN ZBOG ANTIAMERIČKIH OBJAVA POPIO PEDALU SA MREŽA?! Svaka žalba mu je odbijena, ALI OVAJ MILIJARDER MU JE POMOGAO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track