RUSI KASETNOM MUNICIJOM RAZNELI 3 UKRAJINSKA MiG-29: Prepad u vazduhoplovnoj bazi kod Dnjepropetrovska! POGOĐEN I S-300 (VIDEO)
Foto: Printscreen X

nema milosti

RUSI KASETNOM MUNICIJOM RAZNELI 3 UKRAJINSKA MiG-29: Prepad u vazduhoplovnoj bazi kod Dnjepropetrovska! POGOĐEN I S-300 (VIDEO)

Planeta -

Rusija je kasetnom municijom i balističkim projektilima raznela u četvrtak ukrajinske MiG-29 stacionirane u vazduhoplovnoj bazi Avijatorskoe u Dnjepropetrovskoj oblasti!

Tokom protekle dve godine, kako navodi ruski vojni bloger Ribar, aerodrom je više puta bio meta, međutim, napad u četvrtak je očigledno bio najefikasniji do sada.

- Dve rakete sa kasetnom bojevom glavom pogodile su parkinge u zapadnom delu aerodroma gde su se nalazila tri lovca MiG-29. Deo podmunicije eksplodirao je u neposrednoj blizini aviona i bokovi su sa velikom verovatnoćom zadobili ozbiljna oštećenja od gelera. Druga raketa je pogodila skladište u blizini parkinga. Na mestu eksplozije izbio je požar - navodi Ribar.

Tokom istog napada na levoj obali Dnjepra u Ljubimovki ruske trupe su uništile jedan lanser i kabinu PVO sistema S-300 dok je radar za osvetljenje i navođenje oštećen.

- Ciljevi su se nalazili na 90 km od linije fronta i iznad njih je bio dron. Ovo je apsolutni rekord za udare ove vrste sa vazdušnom vizuelnom kontrolom objektiva od početka specijalne vojne operaacije. Epizoda je još jedan dokaz rasta vatrenih i izviđačkih sposobnosti Oružanih snaga Rusije. Za neprijatelja je onesposobljavanje tri aviona i još jednog sistema protivvazdušne odbrane veoma značajan gubitak i to posebno u kontekstu prethodnih uspešnih ruskih napada - navodi Ribar.

Dan ranije, podsetimo, kako navode pojedini vojni blogeri, Ukrajina je sa nekoliko raketa ATACMS pogodila vazduhoplovnu bazu Džankoje na Кrimu, a tom prilikom su navodno uništena dva lansera i jedan osmatrački radar sistema S-400.

Ukrajina tvrdi da je u petak ujutru prvi put oborila ruski strateški bombarder Tu-22M3 i krstareće rakete X-22.

Bonus video:

00:51

AKO RUSI UPOTREBE NUKLEARNO ORUŽJE, OVE DVE ZEMLJE ĆE UZVRATITI ISTOG SEKUNDA! Obradović: Ne ide to tako što se stisne dugme!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track