RAKETA CILJALA RUSKU CRNOMORSKU FLOTU! Zapaljen bojni brod u Sevastopolju, zatvoren Krimski most (VIDEO)
Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia, Printscreen Twitter/Visegrád 24

NOVI NAPAD

RAKETA CILJALA RUSKU CRNOMORSKU FLOTU! Zapaljen bojni brod u Sevastopolju, zatvoren Krimski most (VIDEO)

Planeta -

Mihail Razvožajev, guverner Sevastopolja kojeg je na tu funkciju postavila Rusija, objavio je da je danas ispaljena raketa na rusku Crnomorsku flotu stacioniranu u toj luci na Krimu.

U postu na Telegramu Razvožajev je izneo tvrdnju da je napad protivbrodskom raketom "odbijen" i da su "njeni delovi izazvali mali požar koji je brzo ugašen".

Kijev indipendent prenosi da su se na društvenim mrežama pojavili video snimci čija autentičnost nije verifikovana, a na kojima je prikazan ruski brod kako gori.

Brod
foto: Printscreen Twitter/Visegrád 24

Navodi se da su lokalni mediji objavili da je zatvoren Krimski most.

Na društvenim mrežama pojavile su se tvrdnje da je pogođen brod "Komuna" koji se koristi za spasavanje podmornica i koji je nastarije plovilo ruske Ratne mornarice i najstariji na svetu, pošto je porinut još 1915.

Ruski brod za spasavanje podmornica 'Komuna'
Ruski brod za spasavanje podmornica "Komuna"foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Izvor Kijev indipendenta u ukrajinskoj vojnoj obaveštajnoj službi kazao je da i dalje rade na razjašnjavanju informacija o napadu.

Navodi se da je u Sevastopolju sedište ruske Crnomorske flote zbog čega je ta luka česta meta ukrajinskih raketa i pomorskih dronova.

Podseća se da je Dmitro Pletenčuk, portparol ukrajinske Ratne mornarice, izjavio 30. marta da je Rusija povukla skoro sve glavne brodove iz luka na Krimu zbog ukrajinskih vazdušnih udara.

(Kurir.rs/The Kyiv Independent/Preveo i priredio: N. V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track