ŽIVEO "SKROMNO", A PORODICA PLIVALA U LUKSUZU! Ko je Timur Ivanov, uhapšeni Šojguov zamenik - Zbog para FINGIRAO RAZVOD od žene?
Foto: Youtube/Timelab Pro/Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

ŽIVEO "SKROMNO", A PORODICA PLIVALA U LUKSUZU! Ko je Timur Ivanov, uhapšeni Šojguov zamenik - Zbog para FINGIRAO RAZVOD od žene?

Planeta -

Zamenik ministra odbrane Ruske Federacije Timur Ivanov zvanično je optužen za primanje mita, saopštio je Basmanski sud u Moskvi.

- Istraga smatra da je Ivanov ušao u zločinačku zaveru sa trećim licima, unapred se udružio sa njima da izvrši krivično delo primanje mita u posebno velikim razmerama u vidu pružanja usluga imovinskog karaktera. To je radio prilikom ugovaranja i podugovaranja radova za potrebe Ministarstva odbrane - rekao je izvor ruske agencije RIA Novosti.

Na snimku koji su objavili ruski mediji vidi se Ivanov u sudu, u posebnom zastakljenom delu.

Sud je Ivanovu, koji je uhapšen na radnom mestu, odredio pritvor od dva meseca, do 23. juna.

Druga osoba uključena u slučaj bio je Sergej Borodin. Prema istrazi, on je bio u prijateljskim odnosima sa Ivanovim i takođe je bio deo "zločinačke grupe". I njemu je određen pritvor do 23. juna.

Za krivično delo "primanje mita u posebno velikim razmerama" optuženima preti kazna do 15 godina zatvora. Kako pišu ruski mediji, iznos mita prelazi milion rubalja, što je minimalni prag za "posebno velike razmere".

Ko je Timur Ivanov?

Ivanov je nadgledao pitanja imovine, vojnih hipoteka, stanovanja i urbane obnove u zoni Severnog vojnog okruga, a kako pišu ruski mediji, njegova porodica je živela glamurnoznim životom.

Bio je odgovoran i za upravljanje imovinom i smeštaj trupa, stanovanje i medicinsku podršku za Oružane snage Rusije.

Nedavno je zamenik ministra nadgledao rekonstrukciju Mariupolja. Kada je pandemija počela, Ivanov je bio zadužen za izgradnju multifunkcionalnih medicinskih centara Ministarstva odbrane za lečenje pacijenata sa korona virusom.

Godine 1997. Ivanov je diplomirao na Fakultetu računarske matematike i kibernetike Moskovskog državnog univerziteta, a zatim se okrenuo biznisu. Od 1999. do 2012. godine radio je u preduzećima iz sektora energetike. Kada je šef Ministarstva za vanredne situacije Sergej Šojgu postao guverner Moskovske oblasti, Ivanov je zauzeo mesto zamenika predsednika regionalne vlade. Od 2013. do 2016. bio je generalni direktor JSC Oboronstroj, koncerna specijalizovanog za izgradnju stambenih objekata za vojsku.

Ivanov je 2019. godine uvršten na listu časopisa Forbs kao jedan od najbogatijih bezbednosnih zvaničnika ("silovika") u Rusiji, sa porodičnim prihodom od 136,7 miliona rubalja.

Kako pišu ruski mediji, Timur Ivanov nikada se nije razmetao bogatstvom, osim jednom prilikom, kada je fotografisan sa satom na ruci, za koji se smatra da je luksuzni ručni časnovnik marke Ulysse Nardin.

Timur Ivanov
foto: Youtube printscreen

Ivanov navodno živi u dvosobnom stanu svojih roditelja u Moskvi, vrednom manje od 10 miliona rubalja, ali njegova porodica živi luksuzno.

Jedna ćerka navodno živi u dupleksu od 300 kvadrata u Ostoženki, jednom od najskupljih kvartova Moskve.

U leto 2022. godine, Ivanov se razveo od svoje supruge, Svetlane Ivanove. Govorilo se da je to urađeno samo formalno, da ona ne bi bila obuhvaćena sankcijama.

Njegova (bivša) supruga živi u vili površine 300 kvadrata u blizini Arbata, boemskog kvarta Moskve.

(Kurir.rs/RIA Novosti/Life.ru/Preneo: Đ. M.)

Bonus video:

00:20

RUSIJA POJAČAVA SNAGE NA GRANICI! ŠOJGU: Zapadne sile rasporedile oko 360.000 vojnika blizu Rusije i Belorusije!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track