ZAPANJUJUĆE INFORMACIJE POSLE POGIBIJE RAISIJA: Iranci tražili pomoć od Amerikanaca, stigao ŠOKANTAN ODGOVOR - "Nema sumnje..."
Foto: Youtube/60 Minutes/Architectural Digest

ZAPANJUJUĆE INFORMACIJE POSLE POGIBIJE RAISIJA: Iranci tražili pomoć od Amerikanaca, stigao ŠOKANTAN ODGOVOR - "Nema sumnje..."

Planeta -

Iranski predsednik Ebrahim Raisi, koji je poginuo u padu helikoptera u nedelju, imao je "krv na rukama" zbog podrške ekstremističkim grupama u regionu, saopštila je u ponedeljak Bela kuća.

Portparol za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Kirbi rekao je novinarima da će SAD nastaviti da pozivaju Iran na odgovornost zbog "destabilizujućih aktivnosti u regionu".

- Nema sumnje da je to bio čovek sa puno krvi na rukama - rekao je Kirbi.

1 / 5 Foto: AP Azin Haghighi

Iran je zatražio pomoć od SAD nakon pada Raisijevog helikoptera u planinskim predelima duž granice sa Azerbejdžanom, ali SAD na kraju nisu uspele da pomognu iz logističkih razloga, saopštio je Stejt department.

Portparol Stejt departmenta Metju Miler je takođe rekao novinarima da Raisijeva smrt neće promeniti fundamentalni stav SAD o Iranu.

Iranski predsednik Ebrahim Raisi, tvrdolinijaš koji se dugo smatrao mogućim naslednikom vrhovnog vođe ajatolaha Alija Hamneija, poginuo je u padu helikoptera u planinskom području blizu granice sa Azerbejdžanom, saopštili su zvaničnici i državni mediji u ponedeljak.

Olupina helikoptera koji se srušio sa Raisijem i ministrom inostranih poslova Hoseinom Amir-Abdolahijanom pronađena je u ponedeljak posle potrage.

Raisijevu smrt potvrdio je potpredsednik Mohsen Mansuri u izjavi objavljenoj na društvenim mrežama i na televiziji.

(Kurir.rs/Jutarnji list/Preneo: Đ. M.)

Bonus video:

05:55

IRAN JE UDAROM NA IZRAEL SAČUVAO OBRAZ PROTIV MOĆNOG NEPRIJATELJA Rakić: Nisu više američko čedo, nismo još videli sve u SUKOBU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track