NASTAVLJA SE ČISTKA U RUSKOJ VOJSCI: Posle "Spartaka" pao JOŠ JEDAN OFICIR! Bio je na "izvoru" para, optužen za MILIONSKU PREVARU
Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije/Youtube/kremlin

NASTAVLJA SE ČISTKA U RUSKOJ VOJSCI: Posle "Spartaka" pao JOŠ JEDAN OFICIR! Bio je na "izvoru" para, optužen za MILIONSKU PREVARU

Planeta -

Istražni organi Ruske Federacije uhapsili su šefa odeljenja ruskog Ministarstva odbrane za nabavke Vladimira Verteleckog.

On je optužen za zloupotrebu položaja, saopštila je zvanična predstavnica Istražnog komiteta Svetlana Petrenko.

- Načelnik Odeljenja Ministarstva odbrane za nabavke Vladimir Vertelecki optužen je za zloupotrebu službenih ovlašćenja u sprovođenju državnih naloga za odbranu - rekla je ona.

Prema vojnim istražnim organima, Vertelecki je 2022. godine, prihvatio nezavršene radove po ugovoru sa državom. Ovim postupcima naneo je štetu državi u iznosu od više od 70 miliona rubalja.

Optuženom je izrečen pritvor.

Proteklih nedelja nekoliko visokih ruskih vojnih zvaničnika našlo se u istražnom zatvoru. Tako je 22. maja uhapšen načelnik Glavne uprave za komunikacije Oružanih snaga Rusije Vadim Šamarin. Optužen je za primanje mita u iznosu od 36 miliona rubalja.

Pored toga, 13. maja se saznalo da je priveden načelnik Glavnog kadrovskog odeljenja Ministarstva odbrane Jurij Kuznjecov, a 17. maja uhapšen bivši komandant 58. armije Ivan Popov, poznatiji kao "Spartak". Prvi je optužen za mito u posebno velikim razmerama, prema izvoru, reč je o iznosu od 30 miliona rubalja;

Popov je uhapšen zbog prevare.

Krajem aprila uhapšen je zamenik načelnika Odeljenja za odbranu Timur Ivanov, koji je nadgledao vojni građevinski kompleks. Prema rečima njegovog advokata, optužen je za primanje mita u vrednosti od oko milijardu rubalja. Ivanov je privremeno suspendovan sa svoje funkcije.

(Kurir.rs/RIA Novosti/Preneo: Đ. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track