Hilari Klinton: Usporiću, ali se ne povlačim
Foto: Anadolija

Sporiji tempo

Hilari Klinton: Usporiću, ali se ne povlačim

Planeta -
Moram da kažem da ste mi zaista svi nedostajali. To ne bih rekla pod normalnim okolnostima, izjavila Klintonova

VAŠINGTON - Američka državna sekretarka Hilari Klinton, koja se pre dva dana vratila radnim obavezama pošto je mesec dana odsustvovala zbog bolesti, rekla je danas da će se neko vreme čuvati brzog tempa, ali da to ne bi nazvala povlačenjem.

Prvi put se pojavivši pred kamerama pošto se razbolela pre više od mesec dana, kada je dobila stomačni virus nakon kojeg je usledio potres mozga i ustanovljeno da ima ugrušak u veni između lobanje i mozga, Klintonova je rekla da je "uzbuđena što se vratila", prenosi AFP. "Moram da kažem da ste mi zaista svi nedostajali. To ne bih rekla pod normalnim okolnostima", izjavila je Klintonova.

Međutim, upitana kakvi su joj planovi pošto se priprema da za nekoliko nedelja preda dužnost senatoru iz Masačusetsa Džonu Keriju, ona je rekla da namerava da na neko vreme "siđe sa veoma brze trake". Sada je, kako je navela, fokusirana na predavanje dužnosti Keriju, koga je za tu funkciju predložio predsednik Barak Obama, ali čije imenovanje Senat tek treba da potvrdi. "To su, očigledno, slatko-gorke pripreme, jer sam stekla izuzetno iskustvo i radila sam sa predivnim timom", napomenula je ona.

Klintonova (65) odlazi sa funkcije posle četvorogodišnjeg mandata, tokom kojeg je, što joj mnogi pripisuju u zaslugu, pomogla u popravljanju reputacije SAD u drugim zemljama. Bivša prva dama SAD i senatorka Njujorka kaže da je iscrpljena i želi da se odmori, pre nego što odluči o daljim planovima, a mnogi smatraju da bi ona ponovo mogla da se kandiduje za Belu kuću na izborima 2016. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track