Pala Vlada Republike Srpske

Dogovorili ostavku

Pala Vlada Republike Srpske

Planeta -
Prema nezvaničnim informacijama, novi premijer RS trebalo bi da bude sadašnja ministarka za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Željka Cvijanović, koja je jedan od najbližih saradnika Milorada Dodika

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik dogovorio je na sastanku s premijerom Aleksandrom Džombićem ostavku vlade, javili su banjalučki mediji.

Dodik je rekao da će za sredu biti zakazana sednica vlade i da će tada biti saopšteno ime novog mandatara.

“Neki ministri će biti i u sastavu nove vlade, kao što ostaje i koalicija sa dosadašnjim partnerima”, rekao je predsednik RS, dodajući da o mnogim imenima već postoji saglasnost i da će sve ubrzo biti poznato.

Mediji javljaju da je sastanak bio kratak, a održan u hotelu kod Laktaša.

Dodik nije ponudio Džombiću nikakvu funkciju u novoj Vladi, kao i da su se predsednik i aktuelni premijer rastali u "ne baš prijateljskom raspoloženju". Dodik je rekao da je Džombić "važan čovek Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD)", te da će se tražiti "određena rešenja za njegov budući angažman".

"Ovde se radi samo o zajedničkoj proceni da je potrebno uvesti jednu novu atmosferu, novi impuls, koji treba da eliminiše dosadašnje negativne konotacije i spekulacije oko Vlade. Džombić i ja se veoma razumemo i zajednički stojimo iza onoga što će se učiniti, bez ikakvih tenzija", kazao je on.

Prema nezvaničnim informacijama, novi premijer RS trebalo bi da bude sadašnja ministarka za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Željka Cvijanović, koja je jedan od najbližih saradnika Miloada Dodika.

http://www.youtube.com/watch?v=YMgCTgJZ8ZQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track