Pogrešio ili se onesvestio: Vozač kriv za pogibiju belgijskih učenika!

Nije bio samoubica

Pogrešio ili se onesvestio: Vozač kriv za pogibiju belgijskih učenika!

Planeta -
Ustanovljeno je da je šofer koristio i jedan lek protiv depresije, ali da to najverovatnije nije moglo da kod njega izazove samoubilački nagon

ŽENEVA - Švajcarski istražni organi su zakljucili da je za prošlogodišnju autobusku nesreću u kojoj je poginulo 22 belgijskih učenika koji su se vraćali sa skijanj, najverovatnije kriv vozač, koji je neposredno pre udesa ili napravio grešku, ili se onesvestio.

U nesreći koja se dogodila 13. marta prošle godine, poginulo je i šest odraslih osoba, među njima i vozač u 30-tim godinama, preneo je AP. Istražni organi kantona Vale su saopštili danas da je vozač belgijskog autobusa imao srčane probleme.

Ustanovljeno je da je on koristio i jedan lek protiv depresije, ali da to najverovatnije nije moglo da kod njega izazove samoubilački nagon. Pre ovog nalaza, istraga je kao uzrok nesreće odbacila tehnički kvar vozila, prebrzu vožnju i alkoholisanost vozač.Prema saopštenju švajcarskog tužilaštva, kancelarija će predložiti okončanje krivične istrage u ovom predmetu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track