NEKO JE IZDAO: Sprečeno bekstvo opasnih kriminalaca iz austrijskog zatvora!
Foto: Printscreen Heute.at/Picturedesk

MUP reagovao na vreme

NEKO JE IZDAO: Sprečeno bekstvo opasnih kriminalaca iz austrijskog zatvora!

Austrija -
BEČ - Austrijska policija sprečila je u poslednjem trenutku, pokušaj bekstva zatvorenika iz zatvora u mestu Garsten, u kojem se uglavnom izdržavaju kazne za teža krivična dela

Zatvorenici su planirali da uzmu čuvare kao taoce i tako pobegnu iz zatvora, navodi Ministarstvo pravosuđa i dodaje da je u planiranju bekstva učestvovalo više zatvorenika, saaopštilo je autrijsko Ministarstvo pravosuđa.

Međutim informaciju o tome da se planira bekstvo policija je dobila od anonimne osobe, koja je obavestila nadležne da zatvorenici planiraju da uzmu čuvare kao taoce i da uz pomoć njih pobegnu iz zatvora.

Ovo upozorenje pravosudni organi shvatuli su veoma ozbiljno, posebno imajući u vidu da u Garstenu kaznu izdržavaju "teški i opasni kriminalci". Direkcija za izdržavanje kazni delovala je potom koordinisano sa policijom - 73 pripadnika čuvarske službe iz više zatvora, 50 čuvara iz Garstena, kao i 92 policajaca i 14 policijskih pasa sprovelo je akciju protiv osumnjičenih za planiranje bekstva.

Saslušano je više zatvorenika i pretresene njihove ćelije, ali Ministarstvo pravosuđa nije želelo da objavi više detalja, jer je istraga još u toku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track