BRITANSKI PENZIONERI U PANICI: Vojni avion nam se toliko približio da smo molili Boga da nisu Rusi!
Foto: Printscreen/YouTube

Susret u vazduhu

BRITANSKI PENZIONERI U PANICI: Vojni avion nam se toliko približio da smo molili Boga da nisu Rusi!

Planeta -
Incident se odigrao nakon što je putnički avion izgubio kontakt s francuskom kontrolom leta, pa su uspaničeni Francuzi podigli vojni avion da provere o čemu se radi

Putnici na letu britanskog "Monarh Erlajnsa" prestravili su se kada su negde iznad Francuske kroz prozorčiće videli kako ih prati vojni avion.

Incident se odigrao u ponedeljak nakon što je putnički avion koji je leteo iz Madeire u Birmingem izgubio kontakt s francuskom kontrolom leta, pa su uspaničeni Francuzi podigli vojni avion da provere o čemu se radi.

Karlin Regan, koja je bila na letu zajedno sa suprugom Tonijem, rekla je da je među putnicima odjednom zavladala panika.

"Vojni avion nam se toliko približio da smo jasno mogli da vidimo lice pilota! Izgledalo je kao da nas prati i to je izazvalo veliki strah. Svi su se gurali na jednu stranu da vide avion. Setila sam se da sam gledala i čitala vesti o vojnim avionima u tuđim vazdušnim prostorima i samo sam pomislila: "Oh Bože, samo da nije ruski'", ispričala je ova penzionerka.

Uvidevši da situacija izmiče kontroli, pilot se na kraju ipak obratio putnicima.

"Ovo francuski vojni avioni vežbaju", objasio je kapetan putnicima, ali mu oni nisu poverovali.

Portparol "Monarh Erlajnsa" potvrdio je da se dogodio incident.

"Naš avion je nakratko izgubio komunikaciju s kontrolom leta i slanje vojnih aviona je standardna procedura. Kada je došlo do susreta dva aviona, komunikacija je već bila uspostavljena", rekao je on.

(Jutarnji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track