DONALD TRAMP RAZVALJUJE: Milioner juri ka Beloj kući
Foto: Reuters

Nezaustavljiv

DONALD TRAMP RAZVALJUJE: Milioner juri ka Beloj kući

Planeta -
Ubedljivo sam najpopularniji među neobrazovanim Amerikancima, ja zaista obožavam neobrazovane, poručio Donald Tramp nakon osvajanja 45,9 odsto glasova u Nevadi

LAS VEGAS - Kontroverzni milijarder Donald Tramp ubedljivo je pobedio na unutarstranačkim izborima američke Republikanske partije za predsedničku nominaciju u Nevadi.Milijarder je osvojio 45,9 odsto glasova, a slede ga Marko Rubio sa 23,9 procenata i Ted Kruz sa 21,4 odsto podrške. Četvrti na listi je Ben Kruz, sa svega 4,8 procenata dobijenih glasova, a peti Džon Kejsič sa 3,6 odsto.Konfederacija glupaka- Pre nekoliko meseci niko nije očekivao da mogu da pobedim. Sada pobeđujem, pobeđujem, pobeđujem... i uskoro će ova zemlja opet da pobeđuje, pobeđuje, pobeđuje.... Osvojio sam sve. Trijumfovao u svim grupama, uključujući i Latinoamerikance. Ubedljivo smo najbolji među neobrazovanima. Ja obožavam neobrazovane - uzvikivao je Tramp kad su stigli rezultati.

On je dodao da slede dva čudesna meseca, ali da očekuje da će nominaciju dobiti i pre. Imajući u vidu da mu je ovo treća uzastopna, i to ubedljiva pobeda, vrlo je moguće da čovek na koga niko nije ozbiljno računao u izbornoj trci zaista završi u Beloj kući.Američki list Njujork dejli njuz o pobedi Trampa na jugu SAD pre dva dana izvestio je na naslovnoj strani na kojoj piše: „Konfederacija glupaka“ uz objašnjenje: „Dan nakon što Tramp kaže da će upucati muslimane, republikanci s juga kažu: ‚On je naš čovek‘“.SuperutorakIako zasad vodi, pred Trampom je ozbiljna trka. Najveći izazov republikanske kandidate očekuje 1. marta, na takozvani superutorak, kad se u 12 država i u Američkoj Samoi glasa za predsedničku nominaciju.Međutim, glasanje u Nevadi nije prošlo bez problema, a najveći je, pišu američki mediji, taj što su pojedini Trampovi obožavaoci obukli kostime Kju Kluks klana, zloglasne rasističke organizacije, i stajali pred biralištima šireći strah. Osim toga, prijavljeno je da su mnogi ljudi glasali na nekoliko mesta i po nekoliko puta, kao i da mnogi nisu proveravali lične karte glasača.

KRITIKA Slavni holivudski Reditelj napao republikanca SPAJK LI: NEĆU DONALDA BLIZU NUKLEARNIH BOMBISlavni reditelj Spajk Li zvanično je juče podržao demokratskog predsedničkog kandidata Bernija Sandersa, samoproklamovanog socijalistu.- Glasači, probudite se! On je naš čovek. On zna da je sistem namešten i hoće da ga promeni. Berni je moj brat - rekao je Li.Reditelj je potom napao Donalda Trampa.- Kad u svetu govorimo da smo mi demokratska zemlja i da poštujemo ljudska prava, kako da objasnimo dolazak Trampa u Belu kuću? To je najviša funkcija u SAD, a ovo nije TV šou. Predsednik je čovek koji kraj sebe uvek ima kutiju za lansiranje nuklearnih raketa. To je zastrašujuće. Ne želim da Tramp bude zadužen za tu kutiju. Ne želim da Tramp bude blizu kutije - rekao je Spajk Li.

TAJNA POPULARNOSTI1. Jednostavan odgovor na sve Jedna od najvećih tajni uspeha Donalda Trampa je, piše Vašington post, ta što koliko god da greši i lupa, zvuči kao da je u pravu. Snaga karaktera često određuje snagu političara. Harizmatičan je i samouveren i deluje kao da uvek ima odgovor na sve. I taj odgovor je uvek jednostavan i može da ga shvati većina glasača.2. Većina ne voli imigrante Većina glasača Donalda Trampa stala je uz njega zbog stavova o imigrantima. Čak 70 odsto republikanaca u SAD smatra da su imigranti ti koji slabe državu i da ih sve treba deportovati. I Tramp to mišljenje forsira.3. Mržnja prema elitama Što više kritičari iz establišmenta napadaju Donalda Trampa, on je sve popularniji. On se pozicionirao kao predstavnik onih koji mrze elitu koja vodi zemlju i, kako većina misli, uništava je i zato se svaki napad na njega shvata kao odbrana elite.4. Priča ono što se svi plaše da kažu Donaldu Trampu nijedan gaf nikad nije naškodio. Razlog za to je što kad kaže da su svi Meksikanci silovatelji i narko-dileri, da su svi muslimani zlo, da je politička korektnost problem, u stvari govori ono što svi Amerikanci koji glasaju za njega žele da kažu, ali se plaše zbog kritika i besa javnosti.

NAJLUĐE TRAMPOVE IZJAVE- Ja sam najuspešnija ličnost koja se ikad kandidovala za predsednika- Da Ivanka nije moja ćerka, ja bih je sigurno smuvao- Nije važno šta mediji pišu o tebi dok je kraj tebe žena s dobrom zadnjicom- Gradiću velike zidove, a to niko ne zna bolje od mene. Sagradiću zid ka Meksiku i nateraću njih da plate- Moja lepota je to što sam mnogo bogat- Moj IQ je visok, ali ne osećajte se glupo kraj mene, to nije vaša krivica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track